Vytlačiť túto stránku

Na farbe očí záleží

Napísal Dermacol 17. január 2017

Hoci široké farebné spektrum očných tieňov láka k experimentovaniu, rovnako ako pri výbere make-upu či rúžu, aj v tomto prípade treba v prvom rade prihliadať na to, čo nám príroda nadelila.

dermacol 170117 1200x800

Inak sa môže stať, že budete pôsobiť ako zmaľovaný obrázok. Vizážista značky Dermacol Tomáš Vida vám preto poradí, ako si vytvoriť farebné a pritom stále vkusné líčenie podľa farby vašich očí.

Výnimočná zelená

Hoci je „zelenoočiek“ na svete málo, pri líčení sa vôbec nemusia obmedzovať a pokojne môžu popustiť uzdu svojej fantázii. „Je to ideálna farba pre hru s kontrastmi,“ hovorí vizážista značky Dermacol Tomáš Vida a dodáva: „Pri dennom líčení je vhodné použiť jemné oranžové, horčicové a pieskové odtiene. Nemusia sa však báť ani zelenej.“ Podľa vizážistu si večerné príležitosti si naopak vyžadujú pridať tmavšie farby, či perleťové odlesky, ktoré dodajú oku šmrnc a opticky ho zväčšia. „Veľa žien sa bojí skúsiť fialovú. Pri tomto type očí však netreba mať strach a ísť smelo do toho. Nebojte sa experimentovať ani s farebnými riasenkami, ktoré sa tento rok opäť vrátili do módy,“ dodáva Tomáš Vida.

Toto radšej neskúšajte:  Majiteľky zelenej farby očí by sa mali vyhýbať tehlovým odtieňom.

Tip na líčenie:
Na celé pohyblivé viečko a do vnútorných kútikov naneste svetlý tieň telovej farby. Záhyb oka následne vykreslite hnedou, ktorú rozpracujte smerom von, dostratena. Vonkajší kútik dotieňujte oranžovým očným tieňom a čiernou fixkou nakreslite popri riasach linku. Spodnú líniu oka vykreslite z vonkajšej strany tieňom tmavozelenej farby. Na záver zvýraznite riasy zelenou riasenkou.

oko zelene compressor 1

Tiene:

Telový očný tieň a linka 2v1 Longlasting Intense Colour, Dermacol, č. 01 – 5,69 eur
Hnedý očný tieň a linka 2v1 Longlasting Intense Colour, Dermacol, č. 02 – 5,69 eur
Oranžový očný tieň BonBon, Dermacol, č. 100 – 2,99 eur
Horná linka:
Čierna fixka na oči Precise Black, Dermacol – 3,79 eur
Spodná linka:
Zelený očný tieň a linka 2v1 Longlasting Intense Colour, Dermacol, č. 06 – 5,69 eur
Riasy:
Zelená farebná riasenka Colour Mascara, Petroleum Dermacol – 7,69 eur 

Obdivovaná modrá

Veľa ľudí považuje modré oči za najkrajšie. „V kombinácii s opálenou pokožkou sú najvýraznejšie, ak však pri líčení použijete hnedé tiene, dosiahnete podobný efekt,“ vysvetľuje Tomáš Vida. Modrým očiam rovnako pristane ružová, fialová či šedá, netreba sa však báť použiť ani očné tiene rovnakej farby. “Vôbec pritom nemusí ísť  o gýčovú modrú, akú nosili naše mamy a staré mamy,, pri širokom výbere očných tieňov, ktoré sú dostupné, máte možnosť hrať sa s rôznymi odtieňmi modrej naraz,“ dodáva.

Toto radšej neskúšajte:  Modrým očiam nelichotí olivovozelená a trávovozelená.

Tip na líčenie:
Celé pohyblivé viečko, vnútorný kútik a spodnú líniu oka vykreslite telovou a vonkajší kútik hnedou farbou, ktorú rozpracujte do stratena. Záhyb oka vykreslite modrou a tiež rozmažte. Popri horných riasach vytvorte šedú linku. Spodnú líniu oka vykreslite tmavo modrou. Na záver naneste fialovú riasenku.

oko modre compressor 2

 Tiene:

Telový očný tieň a linka 2v1 Longlasting Intense Colour, Dermacol, č. 01 – 5,69 eur
Modrý očný tieň a linka 2v1 Longlasting Intense Colour, Dermacol, č. 03 – 5,69 eur
Hnedý očný tieň a linka 2v1 Longlasting Intense Colour, Dermacol, č. 07 – 5,69
Horná linka:
Šedý očný tieň a linka 2v1 Longlasting Intense Colour, Dermacol, č. 08 – 5,69 eur
Spodná linka:
Tmavo modrý očný tieň a linka 2v1 Longlasting Intense Colour, Dermacol, č. 05 – 5,69 eur
Riasy:
Fialová farebná riasenka Colour Mascara Violet, Dermacol – 7,69 eur

Univerzálna hnedá

Hnedé oči sú najrozšírenejšie a ich majiteľkám pristanú najmä zemité odtiene. „Pri líčení voľte predovšetkým béžovú, hnedú, broskyňovú a oranžovú, netreba sa báť ani zelenej či modrej, ktoré vytvoria kontrast a vaše oči vyniknú“ hovorí Tomáš Vida. Pri večernom líčení si môžete dopriať aj zlatú. „V prípade očných liniek však radšej stavte na klasiku, teda čiernu a hnedú, ktoré dodajú vašim očiam lesk,“ dodáva vizážista.

Toto radšej neskúšajte:  Pri hnedých očiach sa vyvarujte tmavých odtieňov. Vaše oči by pôsobili smutne a nevýrazne.

Tip na líčenie:
Na celé pohyblivé viečko naneste tieň telovej farby. Do záhybu a vonkajšieho kútiku oka aplikujte tmavo modrý tieň, ktorý precízne rozpracujte dostratena. Na linku použite kráľovskú modrú. Spodné viečko vytieňujte svetlo modrou a zvýraznite šedou. Horné riasy zvýraznite fialovou a spodné zelenou riasenkou.

oko hnede compressor 3

Tiene:

Telový očný tieň a linka 2v1 Longlasting Intense Colour, Dermacol, č. 01 – 5,69 eur
Tmavo modrý očný tieň a linka 2v1 Longlasting Intense Colour, Dermacol, č. 05 – 5,69 eur
Horná linka:
Modrý očný tieň a linka 2v1 Longlasting Intense Colour, Dermacol, č. 04 – 5,69 eur
Spodná linka:
Šedý očný tieň a linka 2v1 Longlasting Intense Colour, Dermacol, č. 08 – 5,69 eur
Riasy:
Fialová farebná riasenka Colour Mascara, Violet, Dermacol – 7,69 eur
Zelená farebná riasenka Colour Mascara, Petroleum, Dermacol – 7,69 eur

Tip: Krémový očný tieň a linka 2 v 1 od Dermacol

Nový krémový očný tieň a linka 2v1 má praktické balenie vo forme ceruzky, vďaka ktorému jednoducho a pohodlne zvládnete oboje. Môžete ním vytvoriť presne definované očné linky alebo nanesený tieň rovnomerne a dôkladne rozmažete, čím dosiahnete efekt dymového líčenia.  Farba s vysokým obsahom pigmentov dodá očiam intenzívne  a sýte odtiene a jej krémová a dlhotrvácna textúra dokonale priľne na očné viečko. Tiene sa preto nedrobia, neopadávajú a bezchybné líčenie vám vydrží počas celého dňa.

Krémový očný tieň a linka 2v1  je dostupný v  8 odtieňoch, z ktorých si vyberie každá žena – či už podľa farby svojich očí alebo outfitu.

dermacol 171117 1000x700

Očný tieň a linka 2 v 1, Dermacol – 5,69 eur

2 komentárov

  • Komentár karma %PM, %30 %997 %2018 %22:%apr napísal karma

    dermacol odtiene, ktoré mám z notina sú úplne suprové - perfektne sa nanášajú a vydržia celý deň...mámich v béžovej, šedej, hnedej ba aj fialovej a všetyk sú super

  • Komentár Mája %PM, %08 %755 %2017 %17:%jún napísal Mája

    Ahoj holky. Výborný článek určitě to hned vyzkouším o víkendu mě čeká rande:) a vy pokud jste na slevy jako já určitě se podívejte na https://kuponer.sk/ hodně jsem tam ušetřila. Držte palce papa :)