Vytlačiť túto stránku

Ako zvýrazniť...

Napísal femme 19. máj 2008

...krásu pleti? Napríklad sójou, kokosovým olejom, bambusovou vodou, morskými riasami, ryžovou vodou, bielym a zeleným čajom alebo ženšenom.

>> Móda >> Aktuálne >> Ako zvýrazniť...

Prehliadnuť krásu pleti ázijských žien nie je dosť dobre možné a tak niet divu, že najznámejšie kozmetické koncerny začali pátrať po tom, čím si ázijské ženy pleť ošetrujú. A na čo prišli?

Používajú:

Sóju, presnejšie povedané sójový olej, ktorý má viditeľne omladzujúce účinky a býva súčasťou ošetrujúcich krémov a pleťových mliek. Sójové proteíny vo vlasových prípravkoch zasa zväčšujú objem vlasov. Ženy by však nemali zabúdať ani na "vnútorné použitie" sóje, pretože obsahuje fytoestrogény, ktoré dokážu udržiavať v rovnováhe hladinu ženských hormónov a vďaka tomu znižovať nebezpečenstvo rakoviny prsníka.
Tip: Moisture Quenching Hydra-Balance Lotion /Clarins/ - osviežujúce a vyhladzujúce pleťové mlieko na suchú pleť

Kokosový olej, ktorý obsahuje vysoké percento tuku a spomaľuje starnutie pleti. Používa sa tiež na výživu vlasov. Obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, dobre sa vstrebáva a nezanecháva mastný film.
Tip: Tonic Bath & Shower Concentrate /Clarins/ - tonikum s kokosovým výťažkom do kúpeľa

Bambusovú vodu, ktorá pochádza zo stvolu bambusa a obsahuje vzácne soli a esenciálne oleje. Dokáže pleť "prebudiť k životu" a vrátiť jej pružnosť.
Tip: Energisant /Kenzoki/ - "povzbudzujúci" krém

Morské riasy, ktoré majú antibakteriálny účinok a používajú sa pri liečení akné. Okrem toho obsahujú rad vitamínov, jód, chlorofyl a nukleové kyseliny, ktoré pomáhajú pri potláčaní celulitídy.
Tip: Body Performance /Estée Lauder/ - osviežujúca pena do kúpeľa

/Nabudúce pokračovanie.../