Vlasy, vlasy... (V.)

Prírodným a vesmírnym zákonom sa nevyhneme, či sa nám to páči alebo nie. Platí to aj o vplyve Mesiaca na Zem. Čo s tým majú vlasy? Čítajte...

Mesiac sa podieľa nielen na pozemskom prílive a odlive... Do sféry jeho vplyvu patria aj naše vlasy.

Vyskúšajte nasledovné:

V čase novu (t.j. vo štvrtej mesačnej fáze, keď je Mesiac obrátený k Zemi neosvetlenou časťou) pôsobia všetky ošetrujúce kozmetické prípravky (vlasové i pleťové) oveľa intenzívnejšie ako inokedy. O d p o r ú č a n i e : Využite tento čas na aplikáciu liečivých prípravkov.

V prvej fáze pribúdania Mesiaca sa stabilizuje vlasová kondícia.
O d p o r ú č a n i e : Aplikujte do vlasovej pokožky vitamínové prípravky zamerané na udržanie vlasovej hustoty.

V druhej fáze pribúdania Mesiaca naše vlasy rastú tým najrýchlejším tempom, pričom dokážu maximálne využiť všetky dodávané výživné látky.
O d p o r ú č a n i e : Ošetrujte vlasy povzbudzujúcimi prípravkami; najmä ak chcete zmeniť dĺžku vlasov.

V čase splnu nastáva vesmírom odobrený čas na úpravu vlasov.
O d p o r ú č a n i e : Dajte si vlasy zastrihnúť, melírovať či zosvetliť a používajte pri ich ošetrovaní zvlhčujúce prípravky.

V prvej fáze ubúdania Mesiaca (t.j. v tretej mesačnej fáze) sa zamerajte na vlasové úpravy, ktoré majú mať trvalý charakter.
O d p o r ú č a n i e : Využite toto obdobie na krátky, perfektne prevedený zostrih alebo trvalú onduláciu.

V druhej fáze ubúdania Mesica (t.j. vo štvrtej mesačnej fáze) vlasy získavajú silu a dostávajú sa do formy.
O d p o r ú č a n i e : Začnite s regeneračnou alebo protilupinovou kúrou.

Tip:
Neverte, že vám budú vlasy rásť rýchlejšie, ak si ich dáte trochu skrátiť alebo prestrihať. Rast vlasov je daný geneticky (cca 13 mm za mesiac).
Neverte, že prírodné ošetrujúce prostriedky sú lepšie ako "vlasová chémia". Kozmetické vlasové prípravky, ktoré sú výsledkom mnohoročného úsilia vývojových pracovísk, majú v porovnaní s prírodnými prostriedkami oveľa adresnejší charakter a dokonale sa prispôsobujú vlasovým potrebám.
Neverte, že svoj obľúbený šampón musíte striedať s inými šampónmi, "aby sa z neho vlasy neunavili". Skúšanie rôznych šampónov dáva príležitosť nájsť "ten pravý", no pokiaľ ste ho už našli, nie je dôvod hľadať stále ďalej - vlasy sa z neho "neunavia".

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.