Profesionálne ošetrenie pleti, ktoré zvládnete aj doma

Žijete zdravo, pijete dostatok tekutín, o pleť sa pravidelne staráte, ale aj tak vás trápi pocit, že trpí nedostatkami? Aj keď sa jej možno venujete dostatočne, nie vždy stačí to, čo jej dávate. Pokožka potom dáva svoju nespokojnosť najavo napr. zmenou farby, zvýšenou produkciou mazu alebo stratou pevnosti.

oriflame_c_smickova

V ten moment by ste sa mali zamerať na konkrétny problém a siahnuť po produktoch, s ktorými dosiahnete požadovaného vzhľadu. 

Pleť volá SOS? Pridajte profesionálnu starostlivosť

Profesionálna pleťová starostlivosť si behom posledných pár rokov vydobyla svoje miesto. V čom vlastné spočíva a čo všetko obnáša? V prvom rade je dôležité povedať, že ide o cielené efektívne riešenie pre pleť, ktorá práve bojuje s nejakými neduhmi. Ak teda máte pocit, že vašej pokožke čokoľvek chýba, je nutné doplniť bežné kozmetické rituály o procedúru, ktorá je špeciálne vyvinutá tak, aby zosilnila účinok súčasnej starostlivosti.Tieto špecializované produkty je často nevhodné medzi sebou kombinovať. Ich zloženie je totiž koncentrovanejšie a je cielene vyvinuté na konkrétne riešenie špecifického problému. Používajte ich preto opatrne. Tiež platí, že pri aplikácii vysoko koncentrovaných zložiek na pleť, by ste mali ešte viac dbať na používanie SPF 50.

Dodajte pleti šťavu

Ak má vaša pleť nejednotný tón, je mdlá a chýba jej rozjasnenie, siahnite po vitamíne C, antioxidante, ktorý je jedným z najznámejších zložiek podporujúcich vyrovnanie a rozžiarenie. Spracovanie vitamínu C tak, aby bol stabilný je veľmi náročné, Oriflame preto vyvinul ampulky s jeho 10 % zastúpením v prášku, ktoré sa pred aplikáciou len zmiešajú s vodným gélom, ktorý pokožku upokojuje. Tak vznikne čerstvo namiešané sérum pripravené k týždennému používaniu, čo je ideálne časové rozpätie, v ktorom sérum vydrží plne aktívne pre rannú aj večernú aplikáciu a dopomôže k dosiahnutiu dokonalej pleti.  

Doprajte si relax každý

Kto by nemal rád pleťové masky? Je to príjemná forma relaxácie, ktorá navyše pomáha nezdravo vyzerajúcej pokožke, ktorú najčastejšie spôsobuje jej dehydratácia. Pritom správne hydratovaná pleť je kľúčom k tomu, aby všetky ostatné procesy fungovali tak ako majú. Práve k tomu sú vhodné pleťové masky, ktoré vynikajú vysoko koncentrovaným zložením a ich účinky sú preto okamžité. Biocelulózová maska Oriflame NovAge ProCeuticals obsahuje veľké množstvo rôznych sér, ktoré sú vhodné na všetky typy pleti a majú upokojujúce účinky. Napríklad niacinamíd, forma vitamínu B3, dopomáha pokožke k tomu, aby sa nadmieru nepremastňovala, čím dokáže stiahnuť aj rozšírené póry. CICA, alebo aj Pupočník ázijský, je zase multifunkčná zložka, ktorá upokojuje a regeneruje citlivú pleť. Biocelulóza v sebe dokáže zadržať veľké množstvo séra a dokonale priľne k povrchu pleti, čím zaistí maximálne využitie účinných látok. 

TIP: Po vybratí pleťovej masky z obalu z nej stiahnite sieťku, masku dôkladne natrite na tvár a až potom zložte biely obal. Predídete tak jej krčeniu.

Vyhľaďte drsnú textúru

Drsná štruktúra, hlboké vrásky a jazvičky prispievajú k tomu, že pleť nepôsobí úplne sviežo. Aj s tým, ale ide bojovať a pracovať na zlepšení. Práve na tento typ problému je totiž vhodný koncentrát s retinolom, ktorý pleť opticky omladí, vyhľadí a zjemní. Retinol celkovo prispieva k zlepšeniu stavu pokožky tým, že podporuje syntézu kolagénu a obnovu pleťových buniek a prispieva tak k vyhľadeniu jemných liniek a vrások. Napríklad jeho špecializovaná verzia ProCeuticals od Oriflame je vyvinutá tak, aby sa aktivovala až pri kontakte s pokožkou. Pri pleťovej kúre s retinolom by ste nemali zabúdať na hydratáciu kyselinou hyalurónovou  - syntéze kolagénu je totiž potrebné dodať vlhkosť, aby na pleti krásne pracovala. 

TIP: Pleť by mala byť pri aplikácii retinolu bez akéhokoľvek poškodenia, ak ju máte podráždenú, vynechajte jeho aplikáciu.

Do večernej starostlivosti o pleť je retinol potrebný zaradiť postupne, obzvlášť vtedy, ak máte citlivú pokožku. S jeho aplikáciou začnite 1-2x do týždňa a ak naň bude pleť dobře reagovať, pridajte. Ak máte veľmi citlivú pleť, vyskúšajte najskôr test znášanlivosti na predlaktí. Pamätajte, že retinol zvyšuje fotosenzitivitu, preto vždy používajte SPF 50. Vyhnite sa aplikácii retinolu na tonizačnú vodu s obsahom AHA/BHA kyselín.

Tip: Ak máte citlivú pleť, vyskúšajte tzv. „sendvičovú metódu.“ Tá spočíva v tom, že pred a po aplikácii retinolu nanesiete krém. Retinol môže vysušovať, dbajte preto na hydratáciu.

Lucia „Lussi“ Šenková, produktová manažérka a beauty školiteľka Oriflame

Zdroj foto: Oriflame (c) Sylvie Micková

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.