Zimné trendy v manikúre

Napísal Mgr. Lenka Lukáčová 28. december 2020

Podľa nechtovej dizajnérky, lektorky a medzinárodnej distribútorky značky RobyNails na Slovensku Mgr. Lenky Lukáčovej. „Každé obdobie má svoje farby a trendy. Zima je celkovo chladná, biela, ale aj magická, doslova kúzelná a to hlavne v čase vianočnej a silvestrovskej sezóny".

makeupandnails_1

„Zimná manikúra má svoje vzory a odtiene farieb, ktoré sa bez pochyby zapáčia všetkým dámam. Nesmieme zabúdať, že toto obdobie si vyžaduje okrem manikúry aj neustálu hydratáciu pokožky rúk a okolia nechtov, ktoré ovplyvňuje počasie a teda aj napríklad chlad a preto sa treba o ňu viac starať. Ako na to a aké sú trendy zimy 2020/2021 si môžete prečítať a pozrieť v tomto pestrofarebnom článku a aj keď zima je v bledých farbách tak verte, že táto téma Vás zahreje a dokonalo Vám spestrí deň .“

blue_1220

Zima v podobe nechtov a make-upu @robynails_slovakia a @zuzana_simkova_  (instagram)

femme: Aké farby v nechtovom dizajne sú období zima 2020/2021 „trendy“?

Lenka  Lukáčová: Aj keď je móda a dizajn v popredí, čo sa týka zimy a jej farieb tak odtiene ostávajú. Keď si predstavíme vianočné sviatky a zimnú náladu tak k tomu neodmysliteľne patrí červená, modrá, biela a zelená a tiež aj zlatá a strieborná farba. Populárna je aj hnedá alebo čierna farba. V širokej ponuke odtieňoch zimnej palety sa nájdu romantičky, rockerky či trendy blogerky.

femme: Ktoré vzory sú vhodné na túto sezónu?

Lenka  Lukáčová: Zima nám umožňuje využívať svoju fantáziu naplno, realizovať naše nápady a doslova premení naše nechty na krásnu „zasneženú krajinu“. V tomto období, viac než inokedy, sa v rámci zdobenia využívajú rôzne glitre, kamienky, fólie, pigmenty a podobne. Každá nechtová dizajnérka kreslí a vytvára okúzľujúce vianočné vzory. Populárne sú snehové vločky, krajinky, snehuliaci, hviezdičky, rozprávkové postavy a rôzne iné. Nesmieme však zabúdať na francúzsku manikúru, babyboomer či čisté línie farieb, ktoré sú trendy počas celého roka v lesklej či matnej kombinácii!

christmas_2

Červená a smaragdová farba na nechtoch od RobyNails. (@robynails_slovakia instagram)

green_1

Kreslené snehové vločky a svetríkový vzor. (@gelove_nechty_majka)

green_2

femme: Sú nejaké špeciálne novinky, na ktoré by sa mali nechtové dizajnérky v tejto sezóne zamerať?

Lenka  Lukáčová: Elegantná a jedinečná zimná manikúra je spájaná so sviatkami a preto by mala zdobiť ženu a robiť ju tak očarujúcou. Ak chcete zažiariťurčite sa „vyhrajte“ s kombináciou farieb a vzorov. Nebojte sa experimentovať a využívajte aj rôzne geometrické tvary, ombré efekty či ligotavé chrómy na nechty. Každého však upútajú „cat eye“ obrazce teda efekt „mačacích očí,“ ktorý sa perfektne hodí napríklad na silvestrovskú oslavu...  

roby_4

(instagram @robynails_slovakia)

pink_1220

(„Make-up and Nails“ spolupráca @siskovaalexandra, @sylonphoto @robynails_slovakia)

femme: V úvode článku ste spomínali špeciálnu starostlivosť o nechty v rámci tohto obdobia, čo konkrétne odporúčate?

Lenka  Lukáčová: Áno, v zime je pokožka rúk a taktiež aj okolia nechtov viac zaťažovaná a to práve vonkajšími vplyvmi, napríklad chladom a vetrom. Určite odporúčam hydratovať každý deň a tiež samozrejme aj vtedy keďvykonávamé manikúru. Najdostupnejší a najjednoduchší je olejček na nechty, ktorý okrem krásnej vône a farby obsahuje aj vitamíny akými sú vitamín A, E a podobne. Taktiež sú fajn aj keratínové bázy, zábaly, peelingy a samozrejme krémy na ruky. Pravidelným používaním bude vaša pokožka rúk a okolia nechtov jemná a vláčna. A novinka, ktorú prináša na trh nechtového dizajnu naša značka RobyNails sú vitamínové báze v podobe gél-laku. Všetky produkty a príslušenstvo nájdete na www.robynails.sk.

femme: Čo je to teda tá vitamínová báza?

Lenka  Lukáčová: Aj samotný necht občas potrebuje výživu a posilniť, poprípade spevniť. Pre všetky milovníčky upravených, no prirodzených nechtov je tu práve vitamínová báza, ktorá slúži aj ako alternatíva Base a Top, no zároveň vďaka jedinečnej formulácii vitamínov B5 a E je vhodná na ochranu a posilnenie krehkých nechtov. Jej obsah podporuje rast nechtov a samotná báza nám zabezpečuje vysoký lesk. Na jej používanie potrebujeme LED/UV lampu.

femme: Chceli by ste na záver zaželať niečo naším čitateľkám?

Lenka  Lukáčová: Všetkým prajem nádherné nechty po celý rok! Ale  hlavne zdravie, šťastie, lásku a veľa úspechov v rámci súktromia či práci. A nezabúdajte: „Šťastné ženy majú vždy krásne nechty“!

vlocka_6

(práca @studio_cattleya, @robynails_slovakia)

FB: RobyNails Slovakia, Studio Cattleya

IG: @robynails_slovakia, @studio_cattleya

Eshop: www.robynails.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.