Citlivá pleť

Každá majiteľka citlivej pleti vie, že musí so svojou pokožkou zaobchádzať "ako v bavlnke" - škodí jej totiž takmer všetko...

>> Móda >> Aktuálne >> Citlivá pleť

Pekná, čistá a odolná pleť, ktorej stačí minimum líčidiel, je snom každej ženy. Žiaľ, pokožka si často žije akoby svojim vlastným životom - nevšíma si námahu a starostlivosť, ktorú jej venujeme a nepretržite rebeluje a prejavuje rôzne nedostatky.

Americkí kožní lekári dospeli k záveru, že pri problematickej pleti v mnohých prípadoch nejde o genetické dispozície, nevyváženú stravu či nesprávne ošetrovanie, ale o duševné a telesné vypätie. Príčinou často sa vyskytujúcich drobných vyrážok, takzvaných pečeňových škvrn a rohovatenia kože teda býva únava, vyčerpanosť a stres. Jeden lekár dokonca uviedol osobnú skúsenosť: krátko potom ako sa dostal do veľmi nebezpečnej dopravnej situácie, objavili sa mu náhle na tele dve pečeňové škvrny.

Odporúčania, ako zaobchádzať s citlivou, rýchlo reagujúcou pleťou teda znejú:

- vyvarujte sa zbytočných vzruchov, nervóznych výbuchov a prepínania síl

- na čistenie používajte iba mäkkú vodu: bórovú vodu, zmes rovnakých dielov mlieka a čaju alebo doma pripravené (čerstvé) pleťové vody z citróna či uhorky

- na pleť, ktorá ľahko sčervená a je posiata jemnými žilkami, aplikujte 14 dní vlažný odvar z čerstvej petržlenovej vňate (do 2dl /odstavenej/ vriacej vody vložte polievkovú lyžicu vňate, nádobu prikryte a nechajte vylúhovať 15 minút)

- k dobrému stavu pleti prispieva aj konzumácia cesnaku: cesnak totiž obsahuje množstvo dôležitých látok s terapeutickým účinkom na organizmus (pozitívne pôsobí na črevnú flóru, cievny systém a má tiež tonizujúci efekt).

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.