Vytlačiť túto stránku

Akým spôsobom prísť k dlhým vlasom?

Napísal Trumpeter 03. apríl 2016

Korunou krásy sú VLASY. Ako dosiahnuť v krátkom čase, aby nemali 20cm, ale 60cm? Na slovenskom trhu existuje niekoľko metód predlžovania vlasov.


Ako si vybrať tú správnu? Ponúkame Vám prehľad tých najčastejších metód predlžovania vlasov, ktoré vyskúšali aj známe Slovenky.
 

Metóda TV-Stripe

 

TV-Stripe je 50 cm dlhý a 4 mm široký tyl, do ktorého sú ručne vpichované vlasy. Toto množstvo je rovnaké ako pri použití 120 ks prameňov pri keratínovej, alebo mikroringovej metóde. Tyl je prírodný materiál, ktorý sa používa aj na výrobu parochní, a preto sú vylúčené akékoľvek nežiaduce reakcie. TV-Stripe sa napája len pomocou špeciálnej háčkovky, čím nedochádza k poškodeniu vlasov pri napájaní a ani pri jeho zložení.


Pozitíva: 100% ľudské vlasy. Bez tepelnej úpravy, bez keratínových spojov, bez použitia mikroringov. Nevyužíva špeciálnu kozmetiku, nevyvoláva efekt napramienkovaných vlasov. Spoj je takmer neviditeľný a veľmi prirodzený. Nepoškodzuje korienky vlasov, metóda vhodná aj pre krátke, jemné a riedke vlasy.

Negatíva: Nevýhodou je, že sa vlasy nedajú umývať v predklone.

Metódou TV – Stripe sa pýši aj Lenka Šoóšová a Kvetka Horváthová. „Pre túto metódu som sa rozhodla vďaka dobrým referenciám od mojej kolegyne a kamarátky Lenky Šoóšovej. Keďže mám jemné vlasy, som šťastná, že existuje spôsob, ako vlasy predĺžiť bez zbytočnej záťaže a poškodenia," prezradila Kvetka.


Keratínová metóda

Keratín sa na vlasy aplikuje dvomi spôsobmi: za studena a za tepla. Pri aplikácii za studena sa využíva ultrazvuk. Vysielaním ultrazvukových vĺn keratínový spoj mäkne, takže je jeho aplikácia na prirodzené vlasy jednoduchá.

Tepelné predlžovanie vlasov keratínom je možné vďaka keratínovým tepelným kliešťom. Tie pri teplote od 120 do 180 stupňov Celzia roztavia keratín, pričom vznikne dokonalý spoj.

Pozitíva: Predlžovanie vlasov je trvácne, spoj je takmer neviditeľný. Vhodný aj na jemné vlasy.

Negatíva: Tepelná úprava, slaná morská voda, prípadne pobyt v saune môže spoj poškodiť.

 


Mikroringová metóda

Vlasy slúžiace na predĺženie sa spájajú s prirodzenými pomocou drobných kovových spojok, ktoré sú vo farbe vlasov. Pri metóde sa nevyužíva teplo, spoj priľne k vlasom, a to po zatlačení špeciálnymi kliešťami naň.

Pozitíva: Aplikácia bez tepelnej úpravy, bez použitia lepidla.

Negatíva: Vhodná na krátkodobé použitie, kovové spoje, ktoré môžu tlačiť počas spánku, nevhodná pre alergikov.

 

Eurolocková metóda

Metóda podobná mikroringovej. Je totiž rovnako založená na báze tlaku. Kovový eurolock je spoj v tvare lievika, ktorý sa k vlasom pripája pomocou klieští, špeciálne na to určených. Tlak pôsobí najprv na stred euroloku, neskôr na celú jeho plochu.

Pozitíva: Bez použitia lepidla, dlhá životnosť, prepájanie 9 – 12 týždňov, malá veľkosť spoja.

Negatíva: Metóda je nevhodná pre jemné vlasy, kovový eurolock, časová náročnosť, pramienkovanie vlasov.

 

Clip in metóda

Jednoduchá metóda aplikovateľná aj v domácom prostredí. Na kovovej sponke sú prichytené pramene vlasov rôznej šírky a dĺžky. Pramene sa uzatvorením sponky prichytia k pôvodným vlasom. Clipy sú určené na príležitostné predĺženie vlasov.

Pozitíva: Jednoduchá, rýchla a nenáročná aplikácia, cenová dostupnosť, osobitné umývanie.

Negatíva: Príležitostné využitie, clip sa môže uvoľniť

V minulosti vyskúšali predlžovacie metódy vlasov napr. aj speváčky Mária Čírová, Martina Schindlerová, Kristína Peláková, Marta Jandová, herečky Zuzana Haasová a Miška Čobejová.

1 Komentár

  • Komentár Eva %PM, %24 %681 %2018 %15:%sep napísal Eva

    clip in metódu milujem (: práve teraz mám vlasy remy od clipinhair-u a sú úžasné :))