Doprajte si líčenie profesionálov!

Líčenie pomocou prstov je nehygienické, preto sú nato určené rôzne kozmetické štetce. Poznáte, ktoré sú tie základne, ktoré by nemali chýbať vo vašej kozmetickej výbave?


Foundation brush – mejkapový štetec

Tento typ štetca bude pre vás najdôležitejší. Bezchybne ním nanášate mejkap a vytvárate základ pre ďalšie líčenie. Štandardný štetec na mejkap musí byť hustý s mäkkými štetinkami, ktoré vytvárajú plochu a nedráždia pleť. Pre vytvorenie prirodzeného mejkapu sa používajú štetce kabuki alebo buffing. Nahradiť ho však môžete hubkou na mejkap tzv. Beauty blender.

Powder brush – štetec na púder

Vďaka nemu vytvoríte prirodzenú fixáciju mejkapu a zmatnenie. Musí byť veľký, objemný a nadýchaný, aby štetinky dokázali nabrať púder a rovnomerne ho naniesť na pleť.

Blush brush - štetec na líca

Tento typ štetca sa dá používať tiež na nanášanie bronzera alebo rozjasňovača. Tieto kontúrovacie štetce vytvárajú lepší vzhľad.

Štetce na očné tiene

V tejto kategórií štetcov máme niekoľko typov. Klasickým štetcom je plochý tvar, ktorý sa nanášajú tiene na pohyblivé viečka, blending brush je určený pre zjemnenie prechodov medzi jednotlivými odtieňmi tieňov, na zvýraznenie prechodov je určený tzv. pencil brush a „C“ brush na nanášanie kontrastného odtieňa a pod nadočnicové oblúky.  Pri líčení očí nesmieme zabudnúť ani na štetce, ktoré nám vytvárajú dokonalú linku tzv. eyeliner brush.
Záleží len na vás, ktorý typ vám vyhovuje, na výber máte štetec plochý a zkosený, veľmi tenký i zakrivený, alebo štetec krátky, plochý a rovno zastrihnutý.

Korektor

Hutnejšie korektory si vyžadujú používanie štetca. Mali by byť vyrobené z umelých štetiniek plochého tvaru alebo tzv. malý stippling brush.

Štetce na pery

Tieto štetce slúžia na vykreslenie kontúr pier a ich vyfarbenie. Mávajú kónicky tvar a tenkú rukoväť.


Nezabúdajte na čistotu štetcov!

Pri zlej starostlivosti sa v štetcoch tvoria baktérie, ktoré môžu za akné, alergické reakcie a ekzémy.

Denne – po každom použití ošetrite štetec čističom s obsahom alkoholu tak, že ľahkým kruhovým pohybom ich umyjete pomocou navlhčenej vreckovky.

Mesačne – raz za mesiac štetce operte napríklad v detskom šampóne. Po opláchnutí ich nechajte uschnúť vo vodorovnej polohe alebo zavesené štetinkami dole.

NÁŠ TIP:

Sada 12 ks profesionálnych kozmetických štetcov v praktickom puzdre

Štetce sú vyrobené z umelých vlákien - nylon a syntetický kaučuk, z prírodných vlasov - koza a pony alebo z kombinácie umelých vlákien a prírodných vlasov.

Sada obsahuje štetce:

1 - Veľký guľatý na sypké a tuhé púdre

2 - Guľatý jemný na lícenku

3 - Guľatý s dvojitým vlasom na púder alebo make-up

4 - Vejárový s dvojitým vlasom na odstránenie prebytku líčidiel

5 - Veľký na očné tiene predovšetkým matné

6 - Modelačný na očné tiene predovšetkým perleťové alebo trblietavé

7 - Malý na očné tiene predovšetkým matné

8 - Extra krátky blender na očné tiene

9 - Štetec na oči/pery na rúže, lesky, tiene

10 - Skosený na tekuté očné linky a obočie

11 – Špirálka na riasy a obočie

12 - Guľatý penový aplikátor na očné linky a tiene

Cena: 76,89 €

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.