Tri kroky k dokonalému účesu

Kvalitný  strih a vhodne zvolená farba k nášmu typu pleti je prvým krokom k dokonalej úprave našej koruny krásy.


Druhým krokom je správny výber vlasovej kozmetiky podľa typu  vlasov a nakoniec sú to hrebeň alebo kefa  na dotvorenie dokonalého účesu.

Mohlo by sa zdať, že je to ten najmenší problém, ale opak je pravdou. Aj v tomto prípade platí, že najkvalitnejšie vlasové pomôcky nájdete vo vlasových štúdiách a kaderníctvach, ich kvalita sa však odzrkadľuje aj na cene. Preto, ak viete čo hľadáte a obetujete výberu určitý čas, nájdete ten správny hrebeň aj v obchodnej sieti.

Vyberáme podľa účelu, strihu a kvality vlasov

Jemné vlasy a citlivá pokožka
Pre tento typ vlasov je najvhodnejšia plochá kefa s prírodnými štetinkami. Pri česaní si na chvíľu prehoďte vlasy dopredu, tým dosiahnete tak žiadaný objem. Podobne to platí aj pre citlivú pokožku, ktorá neznáša hrebene a vlasové kefy s ostrými hrotmi a štetinami, ktoré sú zväčša z plastu. Hľadajte mäkkú kefu s prírodnými štetinkami zo sisalu alebo diviačie štetiny, ktoré rozčešú prirodzený maz pokožky hlavy od korienkov až po končeky vlasov.

Husté a kučeravé vlasy
Na rozčesávanie vyberajte hrebeň drevený, karbónový alebo keramický. Musí byť väčší, dostatočne pružný, aby ste ho nezlomili a s väčšími medzerami medzi zúbkami. Zo spomínaných materiálov vám nebudú elektrizovať vlasy či už pri mokrom alebo suchom rozčesávaní.

Krátke vlasy
Strihy chlapčenského typu musia byť kvalitne prevedené, potom s ich úpravou nie sú problémy. V drogériách či na internete hľadajte drevené hrebene, pri ktorých nehrozí nežiadúce elektrizovanie vlasov.

Náš tip pre strihy v ľubovoľných dĺžkách
Pri rozčesávaní určite siahnite po Tangle Teezer - plastovej profesionálnej kefe, s ktorou sa ľahko manipuluje pri suchých či mokrých vlasoch, ako aj pri postrapatených vlasoch. Táto plastová kefa zároveň zabraňuje lámaniu a štiepeniu vlasov.

Dlhé vlasy
Pri dlhých vlasoch na rozčesávanie využijete hrebeň a rovnú vlasovú kefu. Väčší objem a vlny dosiahnete okrúhlou kefou s keramickými štetinami.









Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.