Facelifting bez skalpela

Byť peknou v každom veku je snom asi každej ženy. So starnutím dochádza k zmenám na tvári, ktoré môžeme čiastočne korigovať.


Ovplyvniť nemôžeme genetiku, tvorbu hormónov, biochemické zmeny a anatómiu. Pôsobiť však môžeme na našu životosprávu, obmedziť nadmerné slnenie a udržať si duševnú pohodu. Nezabúdajte, že naša tvár vyzerá tak dobre, ako sa cítime.
Jemné vrásky v okolí očí a pier spôsobuje oslabený kolagén.  Práve on je stavebnou jednotkou a oporou kože. Kolagén vytvára vláknitú sieť hĺbkového spojivového tkaniva a pri jeho nedostatku, vznikajú nežiadúce previsy na tvárovej časti pôsobením gravitácie.

Ako starneme...
Pri starnutí dochádza k ochabnutiu tkaniva najskôr na čele, neskôr na lícachkrkuV prvom štádiu je viditeľný pokles obočia, prevísajúce viečka a vzhľad unavených očí. V druhom štádiu je badateľné sploštenie centrofaciálnej časti líc, tvorba nosovo – ústnych záhybov, ovisnuté kútiky, strata kontúr sánky, podbradok a previsy v oblasti sánka – krk.

Nový neinvazívny facelifting
Najnovšou metódou je ULTHERAPY, ktorá využíva overenú ultrazvukovú energiu. V zdravotníctve je používaná ako fyzikálna liečba či medicínska zobrazovacia technika napríklad pri gravidite. Vďaka ultrazvukovým vlnám sa koža spevňuje a vypína bez poškodenia kožného povrchu. Fokusovaná ultrazvuková energia je prenášaná do hlbokých podporných štruktúr spojiva bez zasiahnutia okolitých štruktúr čím dochádza k naštartovaniu oslabeného kolagénu.

ULTHERAPY vs. LASER
Laserová terapia je vhodná na odstraňovanie zmien a defektov z povrchovej vrstvy kože - pigmentácie, jemné línie a vrásky.
Ultherapy je zacielená na hlbokú časť dermy, pričom rieši ochabnutie a vrásky v takom štádiu, ktoré doteraz riešil chirurgický zákrok. Terapia je vhodná v každom veku od 20 až po 70+. Vizuálne zmeny však najmarkantnejšie vidieť vo vekovej kategórii od 40 do 60 rokov.  Vhodná je pre ženy aj mužov, je bezbolestná a bez zbytočných jaziev či opuchov. Zvyčajne stačí iba jedno ošetrenie v trvaní do 60 minút a viditeľné výsledky sa dostavia postupne v priebehu dvoch až troch mesiacov. Približne po roku a pól, podľa kontroly a vzhľadu, sa odporúča ( neplatí pre kategóriu od 20 do 30 rokov) ešte jedno sedenie na udržanie funkčného kolagénu.

Pre koho je nevhodná ULTHERAPY
Táto metóda sa kontraindikuje pri kožnom ochorení (cystické akné, zápal v mieste ošetrenia, herpex simplex) a otvorených ranách.
Čiastočne sa kontraindikuje pri výplňách (kyselina hyaluronová  - tesne po aplikácii HA) a kovových implantátoch v mieste ošetrenia.
Medzi netestované kontraindikácie patria tehotenstvo a dojčenie, poruchy krvnej zrážanlivosti, autoimúnne ochorenie, paralýza tvárovej časti, diabetes a pod.

Viac informácii nájdete na www.mediskin.sk


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.