Dobre utajená optika

Napísal Ingrid Abrahámfyová 15. január 2010
Nové okuliare asi nepatria medzi najromantickejšie valentínske pozornosti, ale v optike, ktorú sme raz navštívili, a odvtedy sme jej stálymi zákazníčkami, vám k nim darujú hneď niekoľko bonusov. 
 
Atmosféra takmer rodinnej starostlivosti a nadšenia spojeného s erudovaným poradenstvom vás nenechajú na pochybách, že ste navštívili odborníkov a o váš zrak bude nanajvýš zodpovedne postarané. Ako je možné poskytovať odborné služby aj na takejto úrovni, sme sa porozprávali so Zsoltom Orosom,
zodpovedným vedúcim optiky v Jelke. 

Red.: Čo „spôsobilo“ že v malej obci Jelka vyrástla optika s veľkou povesťou? 
Zsolt Oros: Pri otváraní našej prvej optiky, práve tu v Jelke, sme si povedali, že kvalita bude pre nás dôležitejšia ako kvantita. Našim hlavným cieľom nebol maximálny zisk, ale maximálna spokojnosť našich zákazníkov. Čas ukázal, že táto stratégia bola správna. Snažíme sa vyhovieť každému, v optike máme okolo 2000 rámov, pričom každý týždeň sortiment obmieňame a zároveň neustále investujeme do špičkových optických strojov. Tak máme stále najmodernejšie vybavenie, čo nám umožňuje brúsiť sklá v najlepšej možnej kvalite. Samozrejme, chodíme sa inšpirovať na medzinárodné výstavy do Paríža, Milána, Mníchova, ale aj do susedného Brna...

Red.: Aké špeciálne služby môžu využívať vaši zákazníci? 
Zsolt Oros: K nášmu štandardu patrí každodenné vyšetrenie zraku a aplikácia kontaktných šošoviek, na individuálnu požiadavku zhotovujeme pre všetky vekové kategorie, ďalej napr. multifokálne okuliare a tiež špeciálne športové a pracovné okuliare. Keďže chceme poskytnúť viac než len „dobré okuliare“, chceme, aby sa každý náš zákazník cítil ako individuálny zákazník. Ďalšie rozšírené služby poskytujeme držiteľom zlatej VIP karty. Zákazníci, ktorí  si objednajú sklá značky Rodenstock, tak okrem celoeurópskeho bezplatného servisu, dostanú aj individuálne termíny a ďalšie drobné výhody.....

Red.: Pracujete s renomovanými sklami značky Rodenstock, aké sú ich prednosti? 
Zsolt Oros: Nie nadarmo je tento výrobca jedným z najlepších na trhu s optickými šošovkami. Okrem už spomenutého servisu, ktorý zaručuje, je známy najmä špičkovou kvalitou a trvácnosťou svojich produktov. 
 
 Red.: V priebehu života sa človek stretáva s rôznymi nedostatkami, v detstve môže začať krátkozrakosťou, neskôr sa pridruží problém estetický, keď môžu dočasne vyhrať šošovky a v strednom veku prídu na radu okuliare na čítanie. Dnes sa pridružuje špecifický problém dlhodobej práci v kombinácii text - počítač. Ako treba vyberať sklá, respektíve, aké sú prednosti multifokálnych okuliarov? 
Zsolt Oros: Tým zákazníkom, ktorí zvolia typ takzvaných multifokálnych šošoviek zhotovujeme takéto okuliare na našom najnovšom zariadení Impression IST. Dokážeme vyrobiť tvary podľa špeciálnych požiadaviek, pričom najmä periférne videnie s týmito sklami je značne vylepšené. 
 
Red.: Tvary okuliarov sa síce nemenia zo sezóny na sezónu, slnečné okuliare však kupujeme častejšie. Ktoré z letných trendov nás prekvapia nadchádzajúcu sezónu? 
Zsolt Oros: Zdá sa, že stále prevažuje príklon k rozličným retro štýlom, pričom najbežnejšia je inšpirácia zo 70. a 80. rokov, to sú tie staré známe veľké a oblé rámy.  Tento rok ponúkajú najmä športové typy rámov zaujímavé inovácie. Okrem už obľúbených pestrofarebných, sú v kolekciách zastúpené typy z prírodných materiálov napríklad z dreva, aligátorej kože, rohoviny....

Red.: Ktoré z aktuálnych noviniek môžete ponúknuť zákazníkom? 
Zsolt Oros: Náš stály sortiment svetových značiek sme tentoraz rozšírili o zaujímavé kusy z byvolích rohov z dielne Baldessarini, ďalšie typy značky Tag Hauer, Animal a Speedo a v detskom sortimente pribudli rámy od Action man, Hot wheels a Visible.
 
 
Viac na www.orosoptik.sk, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Otváracie hodiny: 
Pondelok /Piatok : 8:00 – 12:00  - 13:30 – 17:30
Sobota: 8:00 – 12:00  

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.