Vytlačiť túto stránku

Suchá pokožka v zime bude už minulosťou!

Napísal KČ 22. január 2021

V zimnom období je veľmi dôležité venovať zvýšenú pozornosť starostlivosti o pleť aj ruky. Ako to teda robiť správne, aby naša pokožka bola aj v zime zdravá a krásna? Každá žena pozná ten pocit, keď jej pleť prestane žiariť.

oa_snehova_vlcka21

Keď je suchá, začervenaná, ošľahaná zimným vetrom a precitlivená. Zima dokáže vysušiť našu pokožku natoľko, že stráca svoju krásnu prirodzenú farbu aj žiarivosť. A to je presne ten stav, ktorému chceme predísť.

Voľte tie správne hydratačné produkty pre pleť

Vyberajte produkty s vysokým obsahom antioxidantov. Tie si veľmi dobre poradia s voľnými radikálmi a bránia našu pleť pred okolitými vplyvmi. Ľahké krémy v boji proti mrazu nestačia, používajte hutnejšie, vyživujúce produkty s vysokým podielom hydratačnej zložky. Tiež je dobré ustrážiť si, koľko vody krémy obsahujú. Voda totiž priťahuje mráz a produkty s vysokým obsahom vody nie sú schopné našu pleť ochrániť. Naopak olej a krémy s vysokým obsahom oleja, sú pre zimu ideálne. Česká kozmetická značka Organická Apotéka špeciálne vyvinula pre zimné obdobie pleťový krém s názvom Snehová vločka.

„Pokožka je v zime namáhaná mrazom, studeným vetrom, niekedy sa dokonca aj šúpe. Pleťový krém Snehová vločka obsahuje aktívnu látku Antarcticine, ktorá zamedzuje strate vody, obmedzuje začervenanie pleti pri striedaní teplôt a zanecháva na pokožke ochrannú vrstvu,“ vysvetľuje Vivienne Nagy, konateľka Oranickej Apotéky. Tento skvelý pleťový pomocník sa určite oplatí.

Aktívna látka Antarcticine je extramolekulárna polymérna látka z baktérií žijúcich pod ľadovcom v Antarktíde. Poskytuje ochranu pred extrémnymi teplotami a zamedzuje stratám vody z pokožky. Podporuje reštrukturalizáciu kože a zvyšuje jej regeneráciu. Zanechá pokožku pružnú, pevnú, vyživenú. Snehová vločka obsahuje tiež vzácne oleje. Makadamiový, ktorý pomáha s hydratáciou. Makový, ten sa stará o zvlášť suchú a popraskanú kožu. Rakytníkový, ktorý urýchľuje hojenie rán a jaziev.

oa_snehova_vlocka1_21

Všeobecne je dobré voliť hutnejšie krémy na báze emulzie vody v oleji. Ideálne sú tie s vyšším množstvom tukových látok, vitamínov a antioxidantov. Počas zimného obdobia nie sú veľmi vhodné dlhé, horúce kúpele, ktoré podchladenú pokožku poškodzujú a vysušujú. Naopak, veľmi sa odporúča používanie olejov a hutných nočných masiek, ktoré hydratujú a vyživujú. „Najprínosnejšie sú pre pokožku produkty s obsahom bambuckého masla či včelieho vosku. Veľmi dobre pleť chránia, regenerujú kožné bunky a podporujú elasticitu,“ Dodáva Vivienne Nagy z Organickej Apotéky.

Starajte sa dobre o svoje ruky

Zvláštnu starostlivosť si zaslúži pokožka rúk. Koža na nich je často presušená vplyvom chladného počasia. Časté používanie dezinfekcie im tiež zrovna nepridá. Naviac v tomto období trpia tiež naše nechty. Vďaka častému striedaniu teplôt a suchému vzduchu sa štiepia, sú oslabené a často sa na nich vyskytujú škvrny. Vhodnou starostlivosťou o ruky sú zimné krémy s vysokým obsahom olejových zložiek, ktoré vytvoria jemný film. Ten ruky ochráni pred nepriaznivým počasím. Na noc sú vhodné zábaly, ktoré pokožku hydratujú a vyživujú. Ideálne je bambucké maslo, ktoré je svojím zložením veľmi podobné kožnému filmu.

oa_snehova_vlocka2_21

Krém na ruky Snehová vločka od Organickej Apotéky obsahuje vysoké množstvo bambuckého masla. Medzi ďalšie dôležité aktívne látky patrí už spomínaný Antarcticine, ktorý zabraňuje strate vody v pokožke. Aj tu platí, že obmedzuje začervenanie pri striedaní teplôt a zanecháva jemnú ochrannú vrstvu. Ďalšie súčasti krému sú zložky ako včelí vosk, ktorý je antioxidačný, protizápalový a chráni pokožku rúk. Biophytosebum, látka z olivového oleja pre zmäkčenie a výživu. Žihľava, ktorá urýchľuje hojenie rán. Vďaka tomu všetkému budú naše ruky skvele chránené aj počas zimných guľovačiek i stavania snehuliaka.