Vytlačiť túto stránku

Nástrahy jesenného počasia na ľudský organizmus

Napísal KČ 16. október 2020

Teplotné výkyvy, mrholenie, silný dážď a vietor sú typické pre sychravú jeseň. Máme druhý jesenný mesiac a je pochopiteľné, že takéto počasie budeme mať čoraz častejšie. Jesenné počasie je zaťažkávajúcou skúškou pre ľudský organizmus a práve preto je potrebné, aby sme urobili všetko pre ochranu nášho imunitného systému a celkovo nášho organizmu.

kichigin_shutterstock

Zvyšovanie váhy

Menej pohybovej aktivity automaticky znamená najmä priberanie na váhe. Škaredé počasie mnohých neláka na turistiku a iné exteriérové pohybové aktivity, preto pri nesprávnom spôsobe stravovania sa to prejavuje aj na váhe. Udržanie ideálnej hmotnosti je pre viacerých ľudí doslova nemožné, no všetko sa dá, len treba chcieť zmeniť doterajšie návyky. Zmena stravovania je prvý a najdôležitejší krok k ceste za ideálnou hmotnosťou.

Zaraďte do svojho jedálnička predovšetkým viac zeleniny a ovocia. Nielenže vám pomôžu pri chudnutí, ale si aj doplníte potrebné vitamíny – vitamín C a D. V tomto sychravom chrípkovom období je dopĺňanie potrebné.

Suché vlasy s polámanými končekmi

Nízke teploty a jesenné počasie majú negatívny vplyv aj na vlasy. Vlasy sú viditeľne suchšie a končeky sa lámu viac ako počas leta. Spôsobuje to nielen počasie, ale aj častejšie sušenie vlasov fénovaním. Je známe, že práve fénovanie extrémne vysušuje vlasy.

Skúste obmedziť fénovanie vlasov a kúpte si prípravky, ktoré posilnia vlasy. Ak chcete mať pekné dlhé vlasy, vyhnite sa fénovaniu, vlasy češte správne a hlavne používajte kvalitné prípravky na umývanie. Nezabúdajte hlavne na prírodné bio olejčeky a kondicionéry. Zároveň je dôležité vlasy si dávať pravidelne zastrihávať, aby ste sa vyhli štiepeniu končekov.

Okrem zvyšovania váhy a suchých vlasov s polámanými končekmi jesenné počasie ohrozuje aj samotnú pokožku. Všimnúť si to môžeme najmä na tvári a dlaniach, ktoré sa extrémne vysušujú. Odporúčame častejšie hydratovať, aby ste sa vyhli šúpaniu pokožky.

Zdroj obrázka: Autor: Kichigin / Shutterstock.com