Vytlačiť túto stránku

Vlasové zábaly na vlasy

Napísal femme 12. júl 2018

V každom ročnom období, dostávajú naše vlasy zabrať. Či už je to v zime, alebo v lete, mali by sme venovať našim vlasom zvýšenú starostlivosť po celý rok. V lete slnko naše vlasy vysušuje, tiež im neprospieva chlór v bazénoch, časté namáčanie a sušenie fénom. 

beach woman0718

Existujú, ale rôzne zábaly, ktoré vlasom prospievajú a najlepšie je,, že si ich vite pripraviť doma, z bežne dostupných surovín.

MASKA Z OLIVOVÉHO OLEJA

Potrebujeme:

  • Olivový olej
  • 2 vajcia

Zmes olivového oleja a vajec, poriadne zamiešame v miske. Množstvo závisí od dĺžky vlasov. Najlepšie je, ak táto zmes pokryje  celú dĺžku vlasov, aj pokožku. Podľa dĺžky zvoľte dostatok surovín. Keď zmes nanesiete, vlasy zabaľte do sáčku a do uteráku a nechajte pôsobiť minimálne 30 minút. Po tomto čase, masku poriadne zmyte vodou a šampónom. Maska nie je vhodná pre veľmi rýchlo mastiace sa vlasy. Najvhodnejšia je pre vlasy, ktoré sú suché a často na slnku.

MEDOVÁ MASKA

Potrebujeme:

  • Med
  • Jogurt

Táto maska je veľmi výživná vďaka tomu, že med obsahuje množstvo vitamínov a jogurt vlasy zjemňuje. Obidve suroviny zmiešame dokopy, množstvo závisí od dĺžky vlasov. Necháme na vlasoch minimálne 30 minút. Maska je určená najmä pre vlasy bez lesku, ktoré sú namáhané slnkom.

BANÁNOVÁ MASKA 

Potrebujeme:

  • Banán
  • Mlieko

V mixéri, alebo vidličkou rozmixujeme jeden stredne zrelý banán. Potom pridáme trochu mlieka, tak aby zmes netiekla. Takúto masku si nanesieme na vlasy a necháme ju pôsobiť približne 15 minút. Po tomto čase masku zmyjeme. Je vhodná najmä pre ľudí, ktorým sa veľmi mastia vlasy, a preto nechcú použiť olivový olej. Banán obsahuje ovocné kyseliny a mnoho vitamínov, ktoré vlasy krásne rozžiaria a vyživia.

ARGÁNOVÝ OLEJ

Aj keď tento zábal pozostáva iba z jednej suroviny, určite sa oplatí Argánový olej kúpiť. Obsahuje vitamín E, steroly, kartoneidy a saponíny. Všetky tieto látky sú prospešné pre vlasy a tiež pre pokožku. Keďže má tento olej mnoho pozitívnych účinkov, je zložkou mnohých šampónov, masiek, kondicionérov a zábalov. Tento olej môžeme používať tak, že pár kvapiek si aplikujeme do vlasov, zabalíme a môžeme ho nechať pôsobiť aj celú noc. Ráno si vlasy umyjeme šampónom. Ak si olej aplikujete priamo na pokožku hlavy, pomôže vám to aj na lupiny a suchú kožu.