Vytlačiť túto stránku

Domáce recepty pre krásnu tvár

Napísal femme, AB 03. október 2017

Ženy vždy chceli byť krásne a príťažlivé. V minulosti, ale väčšina žien nemala také možnosti ako sú dnes. Nie vždy boli v ponuke kvalitné krémy a nie vždy boli na ne financie. Preto sa ženy snažili vymýšľať rôzne spôsoby, ako mať krásnu tvár, ktorá by bola hydratovaná, mladistvá a bez vrások.

face lady 021017

Tieto recepty sú veľmi jednoduché, účinné a hlavne sa dajú vyrobiť pomocou surovín, ktoré má každý v chladničke, alebo špajzy.

Avokádom a medom proti suchej pleti

Na túto masku budete potrebovať:

• 1 čajovú lyžičku medu
• 1 avokádo
• 1 polievkovú lyžicu kokosového oleja

Zmes týchto troch ingrediencií zabezpečí, aby pleť bola krásna a hydratovaná. Avokádo obsahuje kyselinu olejovú, ktorá má proti zápalové účinky. Taktiež obsahuje antioxidanty, ktorá chránia pleť pred nepriaznivými vplyvmi. Med je úžasná potravina, ktorá dokáže liečiť. Na tvári pomáha urýchliť liečenie drobných raniek. Kokosový olej obsahuje množstvo antioxidantov a vitamínov.

Masku pripravíme tak, že z avokáda vydlabeme vnútro a poriadne rozmačkáme. Potom pridáme med a kokosový olej. Nanesieme na tvár a necháme pôsobiť 15-20 minút. Masku môžeme zmyť vatovým tampónom, alebo horúcou vodou. Pleť sa môže po aplikácií zdať mierne mastná, ale tento pocit rýchlo zmizne. Maska by sa mala aplikovať raz za týždeň, kým sa problémy suchej pleti nezlepšia. 

Banán pre žiarivú pleť

Budeme potrebovať:

• 1 banán
• 1 čajovú lyžičku medu
• Pár kvapiek citrónovej šťavy

Táto prírodná maska je vhodná na eliminovanie čiernych bodiek a tmavých škvŕn na tvári a hlavne celkovo rozžiari pleť. Banán chráni pleť pred voľnými radikálmi a oddiali proces starnutia. Med odstraňuje čierne bodky a baktérie. Citrónová šťava zosvetlí pleť, vyrovnáva tón pleti a zmierňuje tmavé škvrny.

Príprava je veľmi jednoduchá. Banán rozmačkáme a všetko spolu zmiešame. Nanesieme na tvár a necháme pôsobiť 10-15 minút. Po uplynutí tejto doby, masku zmyjeme vodou a nanesieme hydratačný krém. Použitie masky je ľubovoľné. Odporúča sa vždy, keď sa pleť zdá fľakatá a „bez života“.

Maska proti vráskam

Budeme potrebovať:

• 1 vaječné bielko
• 1 hrsť ovsených vločiek
• 1 polievkovú lyžicu jogurtu

Zmes týchto ingrediencií účinne odstraňuje vrásky, čistí póry a zanecháva mladistvý výraz. Ovsené vločky sú prospešné nielen pre vnútorné použitie, ale tiež na tvár a telo. Obsahujú množstvo vitamínov a minerálov. Vaječné bielko obsahuje proteíny, ktoré spevňujú pokožku a znižujú jej začervenanie.

Maska sa pripravuje tak, že ovsené vločky sa podrvia a vytvorí sa tak prášok. Tento prášok sa zmieša s bielkom a jogurtom a poriadne sa celá zmes premieša. Následne sa maska aplikuje na tvár a nechá sa, kým nezaschne. Maska sa dá pri odstránení zlúpnuť, alebo umyť vodou. Aplikovať sa môže raz, alebo dvakrát za týždeň. Záleží to od toho, ako veľmi sú viditeľné vrásky.

Od týchto masiek sa nemôžu čakať zázraky, ale je isté, že uvedené masky pomôžu zmierniť nežiaduce prejavy spojené so starnutím, alebo nedostatočným vyživením pleti.