Vytlačiť túto stránku

Chcete pribrať alebo schudnúť?

Napísal KČ 17. august 2015
Možno sa vám zdá otázka absurdná, prečo by mal chcieť niekto priberať? Je to jednoduché, niektoré ženy sú, vďaka svoju veľmi rýchlemu metabolizmu...

... od prírody veľmi štíhle a chceli by nabrať svalovú hmotu. Môže to byť z rôznych dôvodov – kvôli športu, ktorý robia, kvôli tomu, že sa im páčia plnšie tvary alebo objavili krásne svadobné šaty, ale sú im príliš veľké. Dôvodov môže byť milión, ale ako pribrať?  

Jedzte veľa sacharidov a cvičte

Pokiaľ patríte medzi tie, ktoré môžu zjesť čokoľvek a ani tak nepriberú, musíte to skúsiť ináč. Jedzte ešte viac, hlavne jedlá bohaté na sacharidy, môžete pridať ako doplnok výživy gainery, ktoré vám pomôžu nabrať váhu. Do tohto všetkého by ste mali začať cvičiť, aby ste hmotnosť, ktorú začnete naberať, premieňali na svaly. Pokiaľ sa tohto budete držať, nie je možné, aby ste nedosiahli postavy, po ktorej túžite. 

Chcete schudnúť?

Mnohým sa to nemusí zdať, no pre človeka s nadváhou je ľahšie schudnúť, ako pribrať pre človeka s rýchlym metabolizmom. Keď chcete schudnúť, musíte si upraviť jedálniček. Skresať sacharidy a tuky na minimum. Začnite cvičiť, môžete používať aj proteiny na skvalitnenie svojej svalovej hmoty. Dôležité je zapojiť do chudnutia aj kardio cviky – behanie, bicyklovanie, zumbu, jumping či spinning. Čokoľvek, pri čom si dáte poriadne do tela a zapotíte sa. Pokiaľ sa budete držať týchto základných rád, ručička na váhe bude stále ukazovať nižšie a nižšie čísla. Chce to len odhodlanie. 

Sú doplnky výživy bezpečné?

Pokiaľ ich nebudete jesť miesto normálnej stravy, budú od osvedčených výrobcov a ich užívanie budete mať prekonzultované s trénerom, skúsenejšou kamarátkou alebo odborníkom na výživu, sú absolútne bezpečné. Dobré je, keď sa budete snažiť vybrať tie na prírodnej báze ako tribulus, srvátkové proteíny či L-carnitiny. Máte záujem o radu, o doplnky výživy alebo využiť bezplatné poradenstvo? Navštívte Biceps.sk a chudnite, priberajte, naberajte svaly, čokoľvek chcete dosiahnuť, tu nájdete.