Vytlačiť túto stránku

Parochňa...

Napísal femme 19. máj 2008

...už dávno nie je žiadny hendikep. Naopak: je módna, ponúka rýchlo upravený vzhľad a umožňuje meniť imidž zo dňa na deň...

>> Móda >> Aktuálne >> Parochňa...

Myslíte pri každodennej úprave svojich vlasov na ľahký život holohlavých mimozemšťanov? Túžite po radikálnej zmene vzhľadu, ale máte z nej obavy? Chceli by ste ušetriť množstvo času a byť vždy upravená? Odhoďte predsudky a vyskúšajte služby, ktoré ponúka parochňa!

Umelé či pravé vlasy parochní ponúkajú nielen perfektné strihy a všetky možné odtiene farieb, ale aj možnosť zistiť (rýchlo a bez námahy), čo vašej tvári a postave naozaj pristane. Musíte uznať, že ide o priveľa lákadiel na to, aby ste existenciu parochní jednoducho odignorovali... A pokiaľ ide o zakonzervovaný strach z vypadávania vlasov - pretože parochne sú nepriedušné - je to omyl! Moderné parochne sú dostatočne vzdušné a nespôsobujú žiadne problémy.

Umelú alebo pravú parochňu?

Čo sa týka dokonalosti vzhľadu oboch typov parochní, tú musí posúdiť každý sám... Pokiaľ ide o ostatné rozdiely medzi umelými a pravými parochňami, treba si pri výbere stanoviť priority:
Parochne z umelých vlasov sú síce lacnejšie, ale majú kratšiu životnosť, sú náročnejšie na údržbu, nemožno ich prefarbovať a strihať. Umelé vlasy získavajú pri výrobe konečnú podobu a akékoľvek dodatočné zmeny ničia toto "výsledné dielo". Pri dennom nosení vydrží parochňa z umelých vlasov asi jeden rok.
Parochne z pravých vlasov sú drahšie, ale s vlasmi možno narábať, akoby boli vlastné. Pravé parochne sa teda dajú strihať, farbiť, fúkať, natáčať aj kulmovať. Pri dennom nosení a šetrnom prístupe vydrží parochňa z pravých vlasov dva až tri roky.

Tip: V prípade, že si zaobstaráte parochňu z umelých vlasov, ošetrujte ju výhradne na to určenými prípravkami. Pri nešetrnom zaobchádzaní by ste mohli poškodiť podkladové vnútro parochne, čím by došlo k jej zničeniu. Odporúča sa, aby oba typy parochní ošetroval a upravoval špecializovaný kaderník alebo vlásenkár.