Santalové drevo

"Santal" vďaka svojmu všestrannému využitiu je v súčasnej dobe pridávaný do mnohých kozmetických výrobkov, ako aj do receptúr na hojenie kože.

>> Móda >> Aktuálne >> Santalové drevo

Prvé používanie santalu, podľa starých písomných správ, bolo pri obetovaní Bohom a v kadidlách pri náboženských obradoch v dávnych dobách v Indii. Santal oceňovali v starej Indii aj ženy pre svoju vôňu a hojivé účinky.

Santal
- má silné liečivé účinky a je najznámejšou antiseptickou látkou
- vhodný je pre mastnú pleť a pri špecifických ochoreniach kože
- zlepšuje normálne funkcie kože: akné, dermatitídy, precitlivenosti kože, alergických reakciách a podráždeniach
- RED CHANTAL – červený santal pôsobí ako prírodný UV filter, preto sa pridáva aj do opaľovacích krémov

Santalový olej
-Dobre sa mieša s inými olejmi a extraktmi, preto môže byť pridávaný do rôznych receptúr. Pridáva sa ako fixátor pri výrobe najkvalitnejších parfumov; pre svoju podmaňujúco sladkú až exotická vôňu sa z neho robia aj samotné parfumy. Pridávaný je do antiseptických krémov, telových mydiel a mliek.

Aróma zo santalového oleja má sedatívny účinok na nervový systém a využitie nájde v aromaterapii pri príznakoch úzkosti, depresií, poruchách spánku...

V masážnych a kúpeľových olejoch uvoľňuje stres a kŕče, práve preto je vhodný pri problémoch dýchacích ciest, bolestiach krku...

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.