Kilá navyše

Každoročné predsavzatia znížiť hmotnosť po "vianočných hodoch", keď sa ani nenazdáme a letná sezóna bude klopať na dvere, nás stojí množstvo energie, preto vám ponúkame niekoľko trikov na zvládnutie tohto obdobia. Sú to dobre overené nápady, ktoré stoja za pripomenutie.

ilu_vaha_0917

1, V prvom rade majte vždy na pamäti, že to čo počas dňa odmietate dať svojmu organizmu na večer si to vyberie aj s úrokmi.

2,  Skúste si urobiť prehľad o tom čo všetko a ako často počas dňa skonzumujete. Umožní Vám to ľahšie sa zorientovať a prípadne zvoliť, čo ste schopná obmedziť a čoho sa neviete vzdať.

3,  „Silnú závislosť“ na niektorej z potravín nevyraďte okamžite, ale zmenšite množstvo a postupne ju obmedzujte, najčastejšie sa to prejavuje o sladkosti.

4,  Ak Vás prepadne chuť na sladké majte vždy poruke alternatívnu sladkú náhradu. Môžu to byť musli tyčinky, sušené ovocie, čerstvá sladká karotka ...

5,  Nezabúdajte, že neraz pri diéte vzniká stres, ktorý je vlastne len dôsledkom Vášho neustáleho kontrolovania a odmietania jedla.

6,  Snažte sa prispôsobiť Vášmu režimu aj zásoby v domácnosti, ktoré sú zbytočne kalorické.

7,  Pravidelne sa stravujte aspoň päť krát denne a nezabúdajte na pitný režim, ktorý nie raz zaženie neodôvodnený hlad. Osvedčená je chladená voda alebo minerálka s čerstvým odšťaveným citrónom.

8,  Ak práve jete, nepozerajte televíziu alebo nečítajte! Sústreďte sa na dôkladne prežúvanie potravy.

9,  Noc pri diétach býva našim nepriateľom, keď vás premôže "hlad" či chute, je dobré mať poruke pohár s vodou a keď ani to nepomôže teplé nízkotučné mlieko to určite zachráni.

Na záver, diéta je hlavne o rozhodnutí a pevnej vôli, keď ste si vedomá týchto predpokladov a spĺňate ich, pre Vás nebude problém zhodiť nadbytočné kilá.

Veľa zdaru do Vášho rozhodnutia s chudnutím!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.