Povery o kráse

O pestovaní krásy sa traduje mnohé... Niečo málo je pravda overená rokmi, iné je už dávno prekonané vedou a novými technológiami. Pripravili sme pre vás šesť najčastejšíchj odpovedí na otázky, ktoré vyvracajú pravdivosť predchádzajúcich tvrdení.

problem_vlasy

Od piva sa lesknú vlasy(?). Nie je to pravda. Pivo sa niekedy (v stave núdze) používa ako tužidlo na vlasy, ale lesk vlasom rozhodne nepridá, naopak, vlasy sú po ňom mdlé a matné.

Od líčenia vznikajú zbytočné vrásky(?). Nie je to pravda. V minulosti možno neboli líčidlá na takej úrovni, aby sme to mohli jednoznačne tvrdiť, ale dnes, keď dekoratívna kozmetika je zároveň aj ošetrujúcou a ochrannou kozmetikou, môžeme smelo povedať, že mejkap pleti pomáha - napr. zmierňovať vplyv slnečných lúčov, ktoré sú hlavným "nosičom vrások".

Od ricínového oleja rastú mihalnice(?). Na túto jarmočnú poveru rýchlo zabudnite. Opak je pravdou: ricínový olej okrem podráždenia a slzenia očí môže vyvolať aj zápal okraja mihalníc, od čoho vám mihalnice začnú vypadávať.

Sto začesaní kefou denne(?)... Odborníci túto "fámu" jednoznačne popierajú. Nadmerné mechanické zaťažovanie vlasy celkom zbytočne opotrebúva a ničí.

Púder upcháva póry(?). Táto povera má korene v minulosti. Voľakedajšie púdre naozaj neboli najkvalitnejšie a v spojení s vodou (alebo s potom) nabobtnávali a upchávali póry. Dnešné, tzv. hodvábne púdre so svojimi mikroskopicky jemnými čiastočkami však poskytujú pleti celkom nezávadný zmatňujúci ochranný plášť, bez ktorého si dokonale upravenú tvár už nevieme ani predstaviť.

Od lakov sa lámu nechty(?). Táto povera "pohodlných" je absolútny nezmysel. Pravidelná úprava a lakovanie nechtov stojí síce trochu času a trpezlivosti, ale výsledok rozhodne stojí za to...Nechty nielenže pekne vyzerajú, ale veľmi krehké nechty sa lámu oveľa menej a normálne nechty odolávajú aj zvýšej záťaži. Dnešné podkladové, krycie a ochranné laky obsahujú účinné zložky, ktoré nechty dokonale spevňujú a ošetrujú.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.