Ako chudnú Angličanky

Máte nadváhu a hodilo by sa vám niekoľko praktických rád ako schudnúť? Inšpirujte sa úspešne chudnúcimi Angličankami...

>> Móda >> Aktuálne >> Ako chudnú Angličanky

Angličanky rôzneho veku a profesie, ktoré pri redukcii nadváhy spolupracovali so známymi londýnskymi gastroenterológmi, zhrnuli svoje skúsenosti s chudnutím v zozname konkrétnych odporúčaní. Tu sú:

1. Nehladujte!

2. Nemyslite pri pracovných prestávkach a vo chvíľach oddychu automaticky na jedlo, ale iba na nápoje.

3. Nekupujte "zlé" potraviny (sušienky, koláčiky, sladké tyčinky, zemiakové lupienky...), t.j. "malé" potraviny s veľkým obsahom cukru, tuku a soli. Nikdy si z takýchto potravín nerobte zásoby pre stav núdze; nikdy takéto potraviny nekonzumujte v stave hladu, kedy sa vám budú zdať zvlášť chutné; a nikdy z konzumácie takýchto potravín nerobte oddychový rituál.

4. Na zahnanie náhleho hladu si nevyberajte obložené chlebíky či koláče, ale ovocie a cereálie obsahujúce zasycujúcu vlákninu. Ak nemáte chuť na sladké, dajte si radšej kúsok studenej hydiny alebo syra, ktoré tiež vyvolávajú pocit sýtosti.

5. Naučte sa pri veľkom hlade myslieť na jedlá, ktoré sú nielen chutné, ale aj zdravé; a naučte sa ich pripravovať. Napríklad: zmiešajte na panvici s trochou slnečnicového oleja vajíčko, huby, paradajky, nakrájanú červenú papriku, zelenú fazuľku a krátko opečené kúsky hydinového mäsa (pre vegetariánky posledná súčasť, samozrejme, neplatí). Pripravíte si tak chutné, sýte jedlo plné bielkovín a vlákniny s akceptovateľným obsahom tukov.

6. Jedzte pomaly. Prirýchla konzumácia jedla spôsobuje, že do žalúdka sa dostáva vzduch, v čreve sa tvoria plyny a brucho sa nafúkne. K jedlu si preto treba vždy sadnúť a dostatočne dlho prežúvať; iba vtedy nastane bezproblémové trávenie.

7. Nikdy nejedávajte pre televíznou obrazovkou. Vypestovanie si podmieneného reflexu televízia - jedlo vždy vedie k rýchlej a nadmernej konzumácii.

Tip: Týždeň pred začiatkom menštruačného cyklu začnite užívať (v odporúčaných dávkach) vitamín B6, ktorý účinkuje ako ľahké diuretikum a pomáha z organizmu vylúčiť zadržiavanú vodu.


(Pokračovanie v ďalšej časti.)

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.