Tak príjemné...

Potrebujete sa zbaviť stresu, napätia a únavy? Výborným riešením je masáž. Najlepšie od uznávaného odborníka. Vybrať si môžete z niekoľkých druhov.

Klasická masáž vám rozprúdi krv, uvoľní stuhnuté svaly, kĺby a zregeneruje nielen telo, ale aj myseľ. Začína sa rozotieraním masážneho prípravku po tele, počas ktorého prsty a dlane maséra zohrievajú svaly a mapujú problematické miesta. Potom nasleduje rýchla masáž hranami rúk a hnetenie boľavých partií. Poslednú časť masáže tvoria trecie, t. j. krátke kruhové pohyby prstov, dlaní alebo len palcov. Výsledok? Skvelý pocit.

Olejová, relaxačná a aromaterapeutická masáž využívajú dávno známy upokojujúci a uvoľňujúci účinok vonných olejov. Poznali ho už starí Gréci a obohatili ním kúpeľ, masáž i starostlivosť o pokožku. Olejová masáž využíva účinky spojenia rastlinných a esenciálnych olejov, ktoré v dôsledku nahriatia prenikajú hlbšie do pokožky, aby ju dôkladne premastili a zregenerovali. Táto masáž je ideálna na unavené, uzimené telo a vysušenú pokožku. Relaxačná masáž spája prvky športovej (temperamentnejšej) a uvoľňujúcej masáže, využívajúc tiež upokojujúci účinok vonných olejov a hudby. Daný typ masáže "expresným" spôsobom osviežuje a vracia sily. Aromaterapeutická masáž spája rôzne druhy vonných olejov (s konkrétnym zameraním) a jemné hladenie celého tela, predovšetkým tváre, rúk a chodidiel. Najväčším prínosom tejto masáže je odstránenie fyzického a psychického napätia.

Akupresúrna masáž nahradzuje známe vpichovanie ihiel do bodov na líniach (meridiánoch), ktorými sa rozvádza energia do celého tela, tlakom prstov. Odporúča sa pri rôznych bolestiach (z prechladnutia, hlavy, chrbta...), pričom možno rátať s okamžitou úľavou; z hľadiska trvalých výsledkov však treba masáž podľa rady odborníka opakovať. Samostatnou kapitolou je reflexná terapia, ktorá vychádza z toho istého princípu ako akupresúrna masáž, ale je zameraná na reflexné zóny nachádzajúce sa na chodidlách a rukách. Obe masáže sú súčasťou tradičnej čínskej medicíny, ktorá má viac ako tritisíc rokov.

Shiatsu je japonský druh masáže, ktorý sa zameriava na vyrovnávanie energie prúdiacej telom štrnástimi hlavnými dráhami. Tento druh masáže sa robí na špeciálnej podložke cez oblečenie a masér pri nej využíva nielen svoje prsty a dlane, ale aj lakte, kolená alebo nohy.

Masáž amma (upokojovanie rukami) má rovnako východné korene a zameriava sa na stimuláciu akupresúrnych bodov. Masírovaný sedí na špeciálne upravenej stoličke a masáž sa vykonáva cez šaty, pričom podstata masáže spočíva v postupnom prikladaní rúk na jednotlivé časti tela (chrbát, krk, hlavu, ruky) a to v rytmických pohyboch, ktoré asociujú pozície bojových umení.

Thajská masáž je zameraná na dokonalé popreťahovanie a povystieranie celého tela, výsledkom čoho sú príjemne uvoľnené svaly a kĺby. Masér používa ako protiváhu vlastné telo a masírovaný musí rátať aj s pocitom bolesti. Výsledok však stojí za to.

Masáž kameňmi k nám dorazila z Havajských ostrovov, má skvelé protistresové účinky a je dobrým tipom na originálny darček. Čo ponúka? Na nahriate telo rozloží masér lávove kamene rôznej veľkosti a masíruje jednotlivé časti tela pomocou okruhliakov a olejov. Vynikajúce!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.