Kompromisy v partnerskom vzťahu

Medziľudské vzťahy vyžadujú rôzne kompromisy, ktoré ich udržujú v kondícii. O to viac to platí pri partneroch, kde ide o trvalý vzťah, či už s rodinou alebo bez nej. Prinášame niektoré z nich, ktoré neobchádzajú žiadne partnerské súžitie.

znak_f_m20

Existuje aspoň 17 nepríjemných vecí, ktoré musíte prijať vo vzťahu. V prvom rade sú to každodenné problémy v domácnosti, ktoré treba riešiť a hoci je váš partner voči vám láskyplný a starostlivý, na takýchto triviálnych problémoch môžete naraziť na neochotu. Okrem toho do súžitia u oboch strán vstupuje minulosť, charakterové rozdiely, momenty samoty a tak ďalej, situácie ktoré musia byť lepšie alebo horšie konfrontované, ale akceptované.

1. Jeho chyby

Milujete ho, ale vidíte na ňom veci, ktoré by ste najradšej zmenili. Ani sa o to nepokúšajte, dospelý človek sa už nezmení.  Je nevyhnutné stanoviť si hranice, pokiaľ ste schopná a ochotná tolerovať partnerove nedostatky a chyby. Robíte tak hlavne pre váš pokojný život.

2. Jeho minulosť

Bez ohľadu na to, čo sa skrýva v jeho minulosti, budete ju musieť prijať. Je to síce nepohodlné, je to niečo, čo sa nedá vymazať. Jeho minulosť dokážete prekonať jedine tak,  že sa pozriete spoločne do budúcnosti.

3. Jeho obavy

Aj on bude mať určite svoje obavy, jeho momenty napätia, budú potrebovať vaše porozumenie. Je to nevyhnutné, aby ste obidvaja o tom hovorili a skúsili nájsť nejaké východisko. V tom prípade musí väčšinou partnerka iniciovať rozhovor, pretože väčšina mužov to zo zásady nerieši. A obavy potom pretrvávajú...

4. Charakterové rozdiely

Určite nie je potrebné, aby ste nasilu stierali rozdiely vo vzájomných charakteroch, ktoré sa v skutočnosti, po niektorých stretoch môžu ukázať ako obohatenie vzťahu. Samozrejme pod podmienkou, ak sa naučíte navzájom prijímať životné názory toho druhého.

5. Jeho momenty samoty

Dokonca aj keď zdieľate život s milovanou osobou, cítite, že potrebuje byť „sám so sebou“ a tieto momenty sa musia rešpektovať, pokiaľ nie sú spojené s nedostatkom vzájomného rešpektu.

6. Partner a jeho ženské priateľstvá

Je normálne, že medzi jeho priateľmi sú aj ženy a je určite nesprávne ich prerušiť. Veď pred vami nežil v izolácii. Ak nie je žiaden dôvod, a zvyčajne tam nie je dôvod, skôr ide o váš problém so žiarlivosťou. Lepšie je naučiť sa to akceptovať, v ideálnom prípade vás navzájom zoznámi a možno nájdete ďalšiu kamarátku

7.Jeho priatelia

Dokonca aj mužskí priatelia nie sú vždy „milovaní“ zo strany partnerky, ale tiež si zaslúžia náležitú úctu. Priatelia sú vždy priatelia a nie je fér do toho vstupovať.

8. Rozdielne názory

Nemusí vždy za každú cenu s vami súhlasiť i keď ste  skalopevne presvedčená, že máte pravdu. Skúsenosť je neprenosná... Je úplne štandardné vo vzťahu, že druhá strana urobí opak, môže mať na to skutočne dobrý dôvod.

9. Jeho neschopnosť vás hneď pochopiť

Hovorí sa, že v láske jeden rozumie za letu, ale tiež nie. Nedokáže čítať vaše myšlienky, okamžite pochopiť to, čo máte na mysli, ale to neznamená, že vás nemiluje alebo že vzťah nemá budúcnosť. Väčšia empatia je väčšinou na strane žien.

10. Ďalšie záväzky

Skôr alebo neskôr sa stane, že dôjde k dodatočným záväzkom, ktoré sú pracovné alebo iné, a musíte ich prekonať, aj keď to tak nie je. Skôr alebo neskôr sa to možno stane aj vám.

11. Jeho záľuby

Okrem práce, dodatočných záväzkov, priateľov a ďalších sú tu aj jeho koníčky a záľuby. Ak sa dokážete zapojiť a vytvoriť „partnersky tandem“ o to viac to prospeje vášmu vzťahu. 

12. Hádky

A potom sú tu vzájomné hašterenia, ktoré skôr alebo neskôr prichádzajú a sú nevyhnutné, pokiaľ sa vzťah nezmení na nepretržitý boj.

13. Zabúdanie

Veľká alebo malá zábudlivosť najprv alebo potom sa votrie do vzťahu a vy sa musíte naučiť zvládnuť ju s rovnováhou, pretože zapamätať si všetko je rozhodne nemožné. V takomto prípade si vždy spomeňte na heslo -  sebaovládanie.

14. Zradná romantika

Niekedy muži, premýšľajúc o tom, že nás robia šťastnými, prichádzajú s „romantickými“ darčekmi, ktoré sú rozhodne čudné až nevhodné, ale bez ohľadu na to, či sú alebo nie podľa vašej chuti, lepšie je to nekomentovať.

15. Klamstvá

Ruky hore, kto aspoň raz nezaklamal svojmu partnerovi v dobrej vôli. Malé lži sú normálne, pokiaľ sa vzťah nezmení na kráčajúcu lož.

16. Spánok ihneď po sexe

Dobré milovanie, ženy na rozdiel od mužov „vybudí“ do aktivity. Často sa chcú rozprávať alebo si vymieňať ešte nežné dotyky. Muži ( nie všetci), náhle upadnú do hlbokého spánku, čo vyvolá u partnerky sklamanie. Milé ženy, nezúfajte, je to prirodzený fyziologické stav.

17. Oneskorenia

Hovorí sa, že dochvíľnosť je výsadou kráľov. Neskoré príchody sa stávajú všetkým, dokonca aj tým najlepším, ktorí robia všetko, aby sa tam dostali včas. Iná situácia je, ak sa oneskorenia stávajú chronické. Prvý krok, ktorý môžete urobiť pri opakovanom meškaní je, vymedziť sa voči tomu a rázne povedať, že je to neprípustné. Ak je to neustále meškanie, skúste mu dávať náskok a možno príde včas :-).  

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.