Vytlačiť túto stránku

Bezpečnosť na internetovej zoznamke

Napísal femme 30. október 2019

V posledných rokoch je veľmi obľúbené hľadať spriaznenú dušu na internete. Šetrí to čas v dnešnej uponáhľanej dobe, je to veľmi pohodlné a výber je anonymný. Nikto však nemôže zaručiť, že informácie sú na zoznamke pravdivé a kto za nimi stojí. Z tohto dôvodu treba byť opatrná a dodržiavať pravidlá bezpečného randenia. 

comp_zena0519

Skôr než si sním dohodnete prvé stretnutie, skúste si ho ešte viac „prelustrovať“. Požiadajte ho o profil na jeho Facebooku. Ak nebude ochotný alebo odmietne, niečo môže skrývať. Na druhej strane, ak tam má minimum fotiek a menej priateľov, môže to znamenať, že netrávi na svojom profile veľa času.

Spoločne ste sa dohodli, že máte záujem obidvaja posunúť internetovú komunikáciu na osobné stretnutie. Ste žena, z tohto dôvodu navrhnite miesto prvej schôdzky na verejnom mieste s množstvom ľudí (najlepšie sú nákupné centra s otvorenými kaviarňami) a nie vo večerných hodinách (neskôr vysvetlíme prečo). Ak sa vám pozdáva počas celého stretnutia, nepodľahnite sympatiám a dodržujte určitý odstup. Nechajte si to až na štvrté rande. 

Bezpečnosť nadovšetko! Rovnako dôležité je nechať jeho telefónne číslo blízkej priateľke či sestre. Prvé stretnutie je vždy naslepo, preto nemôžete vedieť, či nejde o podvodníka... Skúste vašu priateľku občas informovať počas schôdzky. Ak sa vám dotyčný nebude pozdávať, čo najskôr ukončite rande. 

Stretnutie dopadlo veľmi dobre, napriek tomu skúste byť ešte „tajomná“ a nedajte mu vašu adresu, ani sa nenechajte odprevadiť domov. Vyhovorte sa, že máte ešte povinnosti, stretnutie s kamarátkou alebo že musíte niečo vybaviť, preto nejdete rovno domov. Zdržanlivá zostávajte aj po prvom úspešnom stretnutí počas ďalšej emailovej či chatovej komunikácii. Nepíšte zatiaľ nič osobné o vás a neposielajte fotky, ktoré nechcete, aby sa objavili na internete.