Vytlačiť túto stránku

Letné nástrahy krátkodobých vzťahov

Napísal femme 11. august 2018

Letné dovolenky sú už v plno prúde. Každý sa teší na to, ako sa vyberie na nepoznané miesta, alebo do svojej obľúbenej destinácie. Na dovolenkových miestach, je veľmi ľahké spoznať nových ľudí a taktiež lásku, ktorá vás úplne opantá. Takéto letné lásky môžu priniesť mnoho krásneho, ale tiež mnoho problémov.

love 1200x750

Nie sú iba pre puberťákov

Každý rád spomína na to, ako sa cez prázdniny pravidelne stretával s kamarátmi, ako chodili spolu na kúpalisko, ako sa bláznili a užívali si prvé lásky. V tomto období sa letným láskam darí obzvlášť dobre, nakoľko sú všetci bezstarostní a chcú si užiť teplé letné dni. Či už puberťáci, alebo dospelí, všetci majú radi, keď sa môžu cítiť výnimočne a užiť si nové priateľstvá a lásky.

Neprinášajú iba potešenie

Aj keď takéto letné lásky sú zábavné a prinášajú mnoho nových zážitkov, treba si aj dávať pozor na mnohé nepríjemnosti. Nástrahy môžu byť rôzne. Môžu to byť napríklad rôzne infekčné choroby, ktoré sa ľahko prenášajú najmä v lete. 

Alebo to môže byť nevera, či už z vašej strany, alebo zo strany vašej letnej lásky. Ľahko sa povie, „ čo oči nevidia, to srdce nebolí“, ale keď pravda vypláva na povrch, tak problém je na svete.

Ďalším problémom môže byť aj to, že vy svoju letnú lásku beriete ako flirt, ale vaša nová láska sa zamiluje, začne vás sledovať a neprimerane sa správať, aj keď mu dáte jasne najavo, že to bol len letný flirt.

Ako sa problémom vyvarovať

Najvhodnejšie je, keď si hneď na začiatku ujasníte, že sa ozaj jedná iba o letný flirt. Vtedy budete obaja vedieť, na čom ste a ani jeden z vás si nebude robiť spoločné plány do budúcnosti. 

Ďalším spúšťačom problémov môže byť alkohol. Každý predsa vie, že ženy sú po alkohole povoľnejšie a muži po alkohole znižujú svoje ideály krásy. Ľahko sa vám po alkoholickej noci môže stať, že sa ráno zobudíte vedľa niekoho, na koho by ste sa za triezva ani nepozreli. 

Taktiež si dávajte pozor na omamné látky. Na dovolenke si ľudia radi povedia, že veď za jeden krát sa mi nič nestane, ale opak často býva pravdou a môžu nastať naozaj nepekné následky. Tiež si dávajte pozor na, či vám náhodou niekto nenasype niečo do drinku, aby si ľahšie získal vašu nočnú spoločnosť. Môže sa stať, že z letnej lásky, sa stane trvalý vzťah. Svoju spriaznenú dušu môžete predsa stretnúť kedykoľvek. Samozrejme, že tieto nástrahy sa stať nemusia, ale lepšie je myslieť na to predtým, čo všetko sa môže stať, ako si niečo nové začnete.