Vytlačiť túto stránku

Hľadáš partnera či priateľa? Vieme, ako na to...

Napísal femme 06. november 2017

Nájsť si partnera, môže byť aj príjemnou a nezabudnuteľnou zábavou, ako nás o tom presvedčila v rozhovore  organizátorka Martina Čakajdová, ktorá sa drží hesla pri príprave večierkov pre nezadaných  - Nezoznamujte sa, spoznávajte sa...

martina cakajdova 17

femme: Ste ešte mladá, predpokladám, že ľudia vo vašom veku nemajú problém so zoznámením. Čo vás priviedlo k tomu, že ste založili „zoznamku“?

Martina Čakajdová: K založeniu zoznamovacej agentúry ma viedlo poznanie, že som v tom čase bola single, vrátila som sa zo zahraničia a nemala som tu veľa kontaktov. Túžila som po vzťahu a po blízkosti niekoho, kto by ma mal rád. Zaregistrovala som sa do niekoľkých online zoznamovacích portálov, aj som sa dokonca s niekoľkými mužmi stretla ale mala som pocit, že to nie je ono. Uvažovala som, že takto sa možno cítia aj ostatní užívatelia na podobných online portáloch.  Píšete si s niekým 2-3 dni alebo aj dlhšie, potom sa stretnete osobne, no ste sklamaná, pretože to nie je ono. Veď keď ste si písali, tak sa zdalo, že si celkom rozumiete ale najdôležitejšie je to, ako sa s tým človekom cítite a či vám „vonia“ či cítite iskru, vzplanutie. S pribúdajúcim vekom, je však hľadanie partnera ťažšie. 40tnik asi nepôjde na diskotéku, pretože by tam len ťažko našiel niekoho vo svojom veku.

femme: Vo väčších mestách na Slovensku je ponuka rýchlych zoznámení niekoľko, prečo by si mali vybrať práve vašu akciu?

Martina Čakajdová: Máte pravdu, ponuka rýchlych zoznámení a akcií typu Rýchle rande je v Bratislave niekoľko. V minulosti som aj ja zorganizovala niekoľko takýchto Rýchlych rande.

Ale práve táto akcia, ktorú chystáme už budúci týždeň, je niečo výnimočné. Je to iné ako sme doteraz organizovali. Nie je to Rýchle rande, bude to skôr formou párty, kde máme aj pripravený program. Súčasťou programu budú rôzne hry na zoznamovanie aby sa ľudia uvoľnili a nebáli sa nadviazať kontakt. Na zoznamovanie tak bude celý večer, nie len 5 minút.

femme: Sú mladé ženy aj muži, ktorí túžia po partnerovi, ale nemajú dostatočnú odvahu na hľadanie partnera vašou formou, ako by ste ich motivovali a povzbudili, aby to skúsili?

Martina Čakajdová: Apelovala by som hlavne na ženy, pretože sa zdá, že pánom sa táto metóda zoznamovania veľmi páči. Mladé ženy sa nemusia ničoho báť, pretože ja a môj organizačný tím sa budeme po celý večer starať o uvoľnenú atmosféru. Pomocou rôznych zoznamovacích hier prelomíme ľady medzi účastníkmi a vytvoríme tak skupinku ľudí, ktorí sa spolu bavia, rozprávajú a domov odídu s novým partnerom alebo s vedomím, že strávili príjemný večer s ľuďmi na úrovni. Muži aj ženy, ktorí chodia na takéto stretnutia, sú vzdelaní a inteligentní ľudia, ktorí hľadajú trvalý vzťah nie len známosť na jeden večer.

femme: Organizujete aj stretnutia pre rovnaké pohlavia?

Martina Čakajdová: Momentálne nie, ale ak by sme zaznamenali vyšší záujem, tak by som sa tomu nebránila.

femme: Priblížte nám, ako prebieha vaša párty, aby si to čitatelia vedeli predstaviť?

Martina Čakajdová: Naša najbližšia párty sa bude konať v piatok 10.novembra, zúčastní sa na nej približne 30 ľudí, 15 zástupcov každého pohlavia.  Táto párty bude prebiehať trocha inak, ako naše doterajšie akcie.

Celý večer sme rozdelili do niekoľkých blokov. Budeme mať bloky, kde si zahráme rôzne zoznamovacie hry a súťaže. A máme bloky, kde si ľudia budú môcť zatancovať. Počas večera budú muži a ženy vidieť ako sa ich potenciálny partner správa k ostatným ľudom, v kolektíve, či je dominantný alebo skôr submisívny. Či rád vedie alebo sa radšej nechá viesť. Jednou zo súťaží, ktorú môžem prezradiť, je príprava desiaty pre manželku a dieťa. Vyskúšame si, či a ako sa vedia postarať o svoju polovičku a prípadne dieťa v prípade choroby.  Všetky desiate potom vyhodnotíme a určíme víťaza.

femme: Stretnutie je organizované podľa určitých vekových kategórií alebo je vekové rozhranie pestré?

Martina Čakajdová: Áno stretnutia sú organizované podľa vekových kategórií. V minulosti sme mali hlavne vekovú kategóriu 25-35 rokov, teraz sme rozšírili vekovú kategóriu až do 40 rokov. Chceme organizovať aj Singles Party pre ľudí od 40 do 50 rokov a akonáhle sa nám prihlási dostatočný počet ľudí, určíme konkrétny termín. Na akciu sa dá zatiaľ predbežne prihlásiť. Prekvapivo nám píše nám aj veľa ľudí po 50tke, ktorí by sa radi zoznámili.

femme: Ako často zoznamovacie párty organizujete?

Martina Čakajdová: Túto agentúru som založila v auguste 2016. Pod značkou Nájdi Partnera prebehli zatiaľ štyri akcie z toho jedna v angličtine. Radi by sme organizovali takéto zoznamovacie párty častejšie, preto sa aj teším tomuto rozhovoru, z ktorého sa ľudia môžu dozvedieť o takomto type akcií.  

femme: Dostávate aj spätné väzby na stretnutia?

Martina Čakajdová: Áno dostávame hlavne pozitívne spätné väzby od ľudí, ktorí sa na našej akcii zúčastnili. Píšu nám napríklad muži, že dievčatá boli pekné, a že sa dobre bavili. Raz za mnou po akcii prišli dve mladé ženy a poďakovali sa mi za príjemne strávený večer.  Takéto osobné poďakovanie samozrejme človeka poteší ešte viac, ako cez e-mail či Facebook.

femme: Podarilo sa vám zoznámiť nejaký pár, ktorý uzavrel svoje „randenie“ aj svadbou?

Martina Čakajdová: Zatiaľ týchto párty pre nezadaných bolo málo, viem o niekoľkých zákazníkoch, ktorí randili spolu nejaký čas a mám kamarátku, ktorá sa na mojej akcii zoznámila s kamarátom môjho kolegu. Ja o tom totiž všade rozprávam a kolega mal dvoch nezadaných kamarátov, tak mi ich dohodil. Tí dvaja sa stretávajú, boli spolu niekoľkokrát v kine či divadle ale ako kamaráti.  Ale vždy, keď sa stretnem s tou kamarátkou, tak mi povie: „Minule som sa znova stretla s tým Mariánom, ktoré som spoznala na tvojej akcii“. Je to potom také príjemné to počúvať.

Myslím si, že je aj dôležité mať okolo seba kamarátov opačného pohlavia, s ktorými si zájdeme občas do kina, alebo na bicykel. Iskra môže preskočiť aj neskôr. Niekto je hanblivejší, niekto zase potrebuje viac času. Dúfam, však, že čoskoro budem môcť hovoriť o nejakom páre, ktorý sa úspešne zoznámil alebo zakončil randenie svadbou.

femme: Čo musí záujemca o váš večierok urobiť, aby sa naň dostal?

Martina Čakajdová: Záujemca sa môže prihlásiť cez našu stránku www.najdipartnera.sk a v sekcii Singles Party si vyberie svoju vekovú kategóriu, zadá kúpiť lístok a zaplatí.