Vytlačiť túto stránku

Príčiny milovania, ktoré nás neteší

Napísal femme 07. august 2017

Sex s milovanou osobou má byť vzrušujúci a príjemný, ak sa vyskytnú bez zjavnej príčiny bolesti počas či po milovaní; je dobré vyhľadať odbornú pomoc.

love 1200x750

Väčšina žien, ktoré zažívajú, alebo zažili spomínaný problém nenavštívia lekára z ostychu, ktorý stále pretrváva vo väčšine našej populácie.  Najhoršie na celom probléme je, že mnohé z nich sa rozhodli každé milovanie „odtrpieť“ alebo sex zavrhnúť.

Bolesť pri normálnom sexe je varovným signálom, ktorý  upozorňuje, že v tele ženy  nie je všetko v poriadku. Príčin môže byť niekoľko:

 - Veľmi častou príčinou nepríjemných pocitov býva kvasinková alebo iná infekcia. Bolesť a pálenie žena pociťuje pri pohlavnom styku, kedy je podráždená sliznica mužským ejakulátom. Infekcie si vyžadujú návštevu gynekológa, ktorý predpíše čapíky, gély a krémy na preliečenie obidvoch partnerov.
- Menej často sa vyskytuje alergická reakcia na mužské spermie.
- Nepríjemné pocity môže vyvolať chemická reakcia – podráždenie na aromatizované alebo lubrikované prezervatívy, antikoncepčné peny, gély, krémy a lubrikačné gély.
- Príliš vášnivý akt, hlboké prenikanie alebo „väčšia výbava“ partnera môže vyvolať na sliznici vagíny drobné trhlinky, pomliaždeniny a vytvárať nepríjemný tlak na ovária.
- Neprirodzená poloha , ktorá žene anatomicky nevyhovuje.
- Nedostatočné zvlhčenie vagíny je ďalší z dôvodov bolesti. Na príčine môže byť nedostatočná predohra, narušenie hormonálnej hladiny, menopauza a podobne.
- Po pôrode sa niekedy objavujú bolesti z dôvodu čerstvých rán a skorého styku.
- K závažným príčinám bolestivého styku (resp. po sexe) patrí endometrióza, cysty na vaječníkoch a myómy. Tieto zdravotné problémy dokáže vyriešiť len gynekológ.
- Vážny dôvod býva psychický strach pred pohlavným stykom zapríčinený z obavy pred otehotnením, partnerské problémy, fyzické vyčerpanie alebo sexuálne zneužitie.