Vytlačiť túto stránku

Test: Aký je v skutočnosti váš partner?

Napísal Slovart 06. jún 2015
Môžete lepšie spoznať osobnosť vášho partnera len tým, že zistíte chuť jeho obľúbenej zmrzliny? Áno!


„Psychologické štúdie odhaľujú priame spojenie medzi obľúbenou zmrzlinou a typom osobnosti,“ hovorí neurológ MUDr. Alan Horsch, raiditeľ Chicagskej výskumnej nadácie pre liečbu vôňami a chuťami. Keďže naše chute sa vyvíjajú približne v tom istom čase ako naša osobnosť, sú spolu pevne spojené a hlboko zakorenené.“ Tak smelo do toho: Vyskúšajte tento  parádny spôsob, ako lepšie spoznať svojho partnera.

JAHODOVÁ

Je vyrovnaný.

„Štúdie ukazujú, že muži, ktorí si vybrali jahodovú zmrzlinu, majú zymsel pre logiku a robia uvážené rozhodnutia,“ hovorí Dr. Hirsch. Neznamená to, že váš partner je nudný – len stabilný živiteľ, ktorý sa stará o rodinu. Vaše dieťa v tínedžerskom veku je mrzuté? Tečie vám práčka? Nečakane prišli na návštevu príbuzní? Len pokojne, manžel vám poskytne tichú podporu a aktívnu pomoc. Uprednostňuje konzervatívne hodnoty pred bláznivými úletmi,  preto si najväčšmi cení milujúcu rodinu, útulný domov a istú budúcnosť. Ste šťastná žena! Máte manžela, ktorý je vaším strážnym anjelom.

VANILKOVÁ

Je spoločenský a úspešný.

Myslíte si, že tí, ktorí majú radi vanilkovú, sú nudní? Prehodnoťte svoj názor! „Naše štúdie ukazujú, že muži, ktorí uprednosťňujú vanilkovú, bývajú spoločenskí a ochotní pomôcť druhým,“ hovorí Hirsch. A nie div: výskum ukazuje, že vôňa vanilky pôsobí na mozog, podporuje nielen dobrú náladu, ale tiež štedrosť. Váš manžel nikdy neodmietne pomoc priateľovi v záhrade, možnosť ísť von s kamarátmi či nutnosť pracovať nadčas, keď ide o kariérny postup. A hoci je spokojný so svojím hektickým rozvrhom, vždy si na konci dňa urobí čas, aby ste ho mohli rozmaznávať.

KÁVOVÁ

Vždy dokáže rozprúdiť náladu.

„Milovníci kávovej zmrzliny sú živí a energickí – sú to typy, ktoré vdýchnu večierkom tú správnu atmosféru,“ potvrdzuje  Dr.Hirsch. Váš manžel je na oslavách dokonalý hostiteľ alebo ľudí zahŕňa vtipmi. A doma je rovnaký: radostný a pozitívny; hvízda si dokonca aj pri kosení trávnika! Pre vášho manžela je život ako misa čerešní – s kávovou zmrzlinou na vrchu!.

ČOKOLÁDOVÁ

Je rodený romantik.

Všetci hovoria, že láska na prvý pohľad aj chuť čokolády uvoľňujú do mozgu podobnú chemickú látku, ktorá povznáša náladu. Takže nie div, že fanúšikovia čokolády sú romantici, ktorí vedia, že rodina patrí na prvé miesto. Váš partner je hravý a vášnivý – na verejnosti vás drží za ruku a vašim priateľkám  hovorí, aká ste úžasná. Ak deti potrebujú pomoc na ihrisku lebo súlohami, jeho povzbudenie a pozitívny prístup ich naštartuje.

ORIEŠKOVÁ

Je expert na riešenie problémov.

„Je orientovaný na detaily, latku kladie vysoko pre seba i druhých – váš muž má rad výzvu,“ hovorí Dr. Hirsch. Ak niečo potrebuje opravu, od strechy až po rodinný rozpočet, váš manžel sa chytí výzvy a urobí to. Prečo? Vidí takéto úlohy ako šancu ukázať všetkým, čo v ňom je, a úspech mu prináša uspokojenie. Tak si uňho vylepšíte skóre a povedzte mu, že pre vás bude vždy šampión

Z knihy Testy, ktoré vás odhalia – Robin Westen