Ako hľadať životného partnera

Univerzálny návod žiaľ neexistuje a tak si musíte vystačiť aspoň s našimi radami, ktoré vás môžu inšpirovať.

- Pri hľadaní nového partnera buďte vždy k sebe i k nemu úprimná. Vyhnete sa tým zbytočným nedorozumeniam a sklamaniam, ktoré by vás mohli neskôr mrzieť.

- V prvom rade úplne ukončite svoj predchádzajúci vzťah. Doprajte si ľubovoľný čas, počas ktorého sa snažte s touto situáciou vyrovnať. Každý rozchod či rozpad manželstva zanecháva bolestné stopy na bývalých partneroch. Život nám dáva za pravdu v tom, že tieto psychické rany vám v konečnom dôsledku pomôžu vyvarovať sa predchádzajúcich chýb.

- Samotu po rozchode si vychutnajte. Berte to ako príležitosť byť sama sebou, robiť si čo sa vám páči a nebáť sa byť slobodná. Práve v tomto období  nezávislosti si mnohokrát ľudia uvedomia na čom im záleží. Stanovia si nové priority v živote voči sebe i budúcemu partnerovi. Pravidelne po takom precitnutí prichádza pocit pokoja, duševného vyrovnania a šťastia. No a keď ste šťastná, zbavíte sa kŕčov na tvári,  častejšie sa začnete usmievať a mať sa rada. To je najlepšia cesta vykročiť k novému vzťahu.

- Buďte ústretová a nie príliš kritická voči druhému. Vyhnite sa depresívnym vzťahom a zamerajte sa na partnerov, ktorí vás dokážu pobaviť.

- Tak isto sa nesnažte vystupovať ako SUPERŽENA, pokiaľ takou nie ste... Ak ste si súdení, zaujmete ho aj s pár kilami navyše a tenšou peňaženkou.

- Majte realistické kritéria na seba aj partnera a neočakávajte, že ho zmeníte, jedine v tom prípade, že to bude chcieť sám. Tolerujte iba tie veci, ktoré ste schopná aj po čase zamilovanosti akceptovať. Vyhnete sa tak neskôr sklamaniu.

- Neporovnávajte súčasného partnera s predchádzajúcim! Každý jeden človek je originál, ktorý prináša do vznikajúceho vzťahu niečo nové a výnimočné. Hľadať podobný vzťah, ktorý sme už zažili, ale s iným človekom vedie len do záhuby.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.