Vytlačiť túto stránku

Vynovte si bývanie

Napísal KČ 27. jún 2013

Náš priestor na bývanie je často veľmi podobný. Ak aj nebývate priamo v paneláku, ale v staršom dome, máte pomerne presnú predstavu ako bývajú aj vaši susedia.


V minulosti sa domy stavali takmer úplne rovnaké a nie celkom praktické. Preto sa dnes snažíme tento priestor zmeniť a prispôsobiť vlastným potrebám. Rekonštrukcie sa teda tešia veľkej obľube. Aspoň čiastočne si tak môžeme prispôsobiť bývanie vlastným potrebám. Postaviť nový dom chce veľkú sumu peňazí, a to nielen na samotný projekt, ale aj na pozemok. Tie sú čoraz drahšie, a tak skôr siahame po starších domoch v príjemných lokalitách. Rekonštruovať sa dá veľa starých domov, ale dispozičné riešenie nie je vždy možné meniť. Toto si treba uvedomiť a radšej všetko konzultovať s odborníkom.

Ak máte prestavbu úspešne za sebou, môžete sa poobzerať po nábytku. Jeho výber je skutočne bohatý avšak nie vždy je lacný. Ak si však chcete spríjemniť Váš domov nemusíte hneď meniť všetko zariadenie. Je prirodzené, že časom sa človek už nechce pozerať na dobre známe veci, preto však ešte nič nevyhadzujte. Ak máte pomerne nový nábytok, napríklad len niekoľko rokov, bolo by nerozumné znova kupovať nový. Oživte svoj interiér oveľa lacnejšie, často na potrebnú zmenu úplne stačia pekné bytové doplnky, ktoré zmenia aj staršiu miestnosť na nepoznanie. Ak sa v ponuke strácate, inšpirujte sa fotografiami rôznych štýlov bývania. Na internete ich je viac než dosť. Budete tak mať jasnejšiu predstavu o tom, čo sa vám páči a čo si vo vlastnej domácnosti viete predstaviť.

Foto: sedaci-pytle.cz

Obývačku na nepoznanie zmenia aj pestré sedacie vaky, oživia tak celé centrum vášho domova. No a doplniť ich môžete samozrejme peknými obrazmi. Ak chcete niečo originálnejšie, pokojne si na svojej tlačiarni vytlačte obľúbené rodinné fotografie. Nezabudnite však na náhradné náplne, aby ste sa mohli z vlastného výtvoru tešiť čo najskôr.