Inšpirujte sa zaujímavými trendmi, ktoré prináša rok 2021 v spálňach

Žijeme v dobe, keď sa snažíme držať krok s najnovšími módnymi trendmi v akejkoľvek oblasti nášho života. Platí to aj o zariaďovaní domácnosti, čo sa týka nábytku či doplnkov do jednotlivých miestností. Nové trendy neobchádzajú ani tú azda najintímnejšiu miestnosť, ktorou je spálňa.

A preto sa nenadarmo hovorí, ako si ustelieme, tak budeme spať.

K pokojnému a zdravému spánku neprispieva iba kvalitný matrac a voňavé posteľné obliečky, ale aj dizajn a farebné prevedenie spálne sa veľkou časťou podieľajú na tom, aby sme sa v nej cítili čo najpríjemnejšie.

shutterstock_spalna1_0221

Zdroj obrázka: Photographee.eu / Shutterstock.com

Hra farieb i dekorácií

Možno sme niektorí zástancami toho, že spálňa by mala mať neutrálne farby, pretože tie najviac upokojujú našu rozháranú myseľ po náročnom dni v práci. Určite to má niečo do seba, ale čoraz viac ľudí začína preferovať hru farieb aj v tejto miestnosti a neboja sa experimentovať s teplými odtieňmi farieb. Sami odborníci odporúčajú „dať“ do spálne napríklad červenú, oranžovú, zelenú alebo sviežu žltú farbu, podmienkou však je, aby farba spálne bola v súlade s nábytkom. Tie správne farby sú kľúčovým prvkom každej miestnosti a platí to aj o spálni, v ktorej nielen spíme, ale niekedy aj relaxujeme po návrate z práce.

shutterstock_spalna2_0221

Zdroj obrázka: Photographee.eu / Shutterstock.com

Rovnako dôležitým faktorom sú aj správne zvolené dekorácie v spálni, ktoré by tiež mali ladiť s ostatným zariadením a pôsobiť predovšetkým upokojujúco. Nemožno však zabúdať ani na kvalitný matrac, no nemali by sme podceňovať ani výber posteľnej bielizne, čo sa týka jej prevedenia, farby či materiálu. Práve materiál zohráva dôležitú úlohu v tom, či sa nám bude spať príjemne a budeme spokojní.

V súčasnosti na trhu existujú rôzne materiály obliečok, podstatné je vybrať si také posteľné obliečky, ktoré budú čo najšetrnejšie k našej pokožke. Azda najkvalitnejším materiálom, ktorý preferuje väčšina z nás, je práve bavlna. Motív potlače obliečok môžeme tiež vziať do úvahy, ak chceme mať spálňu dokonalú a perfektne zladiť jednotlivé detaily tejto miestnosti. V prípade detskej spálne pokojne stavme napríklad na rozprávkové motívy - postavičky, ktoré majú rady všetky deti – menšie i väčšie.

shutterstock_spalna3_0221

Zdroj obrázka: Antoha713 / Shutterstock.com

Dizajn postelí i kvalita matraca

Ak stojíte pred otázkou, akú posteľ vybrať do spálne, mali by ste vziať do úvahy viacero faktorov. Samozrejme, určite treba zohľadniť aj samotný dizajn a prevedenie postele, pretože chceme kráčať s dobou a byť moderní. Hoci výber postele je veľmi individuálnou záležitosťou, predsa len dizajnéri upriamujú pozornosť aj na trendy v spálňovom nábytku. Momentálne sú uprednostňované postele s čelom alebo úložným priestorom, ktorý možno využiť napríklad na uschovanie perín či posteľnej bielizne. Rovnako dnešná doba praje skôr masívnejším posteliam, ktoré vyniknú vo vašej spálni.

Nemožno však zabúdať v prvom rade na to, že posteľ by mala splniť svoj hlavný účel, ktorým je pohodlný, príjemný a zdravý spánok či odpočinok. Toto všetko sú dôležité faktory, ktoré rozhodujú o tom, ako sa v danej posteli budeme cítiť.

Neoddeliteľnou súčasťou postele je kvalitný matrac, do ktorého sa rozhodne oplatí zainvestovať, práve naň si každý večer líhame a trávime na ňom niekoľko hodín spánku. Aj pri jeho výbere platí, že by sme sa mali riadiť vlastnými nárokmi a požiadavkami, každému vyhovuje niečo iné, spoločným prvkom však stále ostáva fakt, aby matrac splnil svoj účel a bol čo najpríjemnejší a najšetrnejší k nášmu telu – k chrbtici, hlave, kĺbom a podobne.

Čo sa týka materiálu postele, opäť výber je veľmi individuálny, podľa toho, aký štýl preferujeme. Nemožno povedať napríklad, že čalúnená posteľ je lepšia ako drevená alebo kovová, či opačne. Každý materiál má svoje plusy i mínusy. Rovnako niektorí milujú postele z masívu, inému je zasa po chuti luxusná posteľ a čím luxusnejšia, tým lepšia.

shutterstock_spalna4_0221

Zdroj obrázka: J. Zhuk / Shutterstock.com

Ak preferujete maximálne pohodlie a vyhovuje vám kombinácia viacerých vrstiev a veľkej výšky, tak bude pre vás ideálna kontinentálna posteľ, ktorá tento komfort ponúka. Jej najväčšou prednosťou je viacero matracov, ktoré zabezpečia dokonale pohodlný a zdravý spánok a perfektný relax či odpočinok aj počas dňa. V súčasnosti sa čoraz viac o slovo hlásia práve luxusné a kontinentálne postele, ktorých kvalita je na prvom mieste a každý majiteľ či majiteľka týchto postelí vedia oceniť ich prednosti a výhody, ktoré ponúkajú.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.