5 jednoduchých spôsobov, ako osviežiť byt bez toho, aby ste míňali príliš veľa peňazí

Aby ste zmenili vzhľad svojho domu, nemusíte vždy míňať veľa peňazí na opravy a moderné dekorácie. Vnútorný priestor, v ktorom trávime väčšinu svojho času, sa dá predsa zariadiť aj inak. Zhromaždili sme pre vás niekoľko jednoduchých trikov, vďaka ktorým môže byť váš domov útulnejším, krajším a pohodlnejším.

shutterstock_skrina20

Aplikujte do priestoru zrkadlo

Veľké zrkadlá na stenách alebo dverách šatníka pomáhajú rozširovať hranice priestoru, rovnako ako vyriešiť problém s nedostatočným osvetlením a urobiť izbu elegantnejšou. Dobrou správou je, že nie sú ani žiadnou nákladnou položkou, ktorá by si navyše vyžadovala pri inštalácií prítomnosť odborníkov.

Vymeňte nábytkové úchytky

Pokiaľ ste si na uloženie potrebných vecí kúpili nové skrine plné zaujímavých priečinkov a vešiakov, váš priestor bude využitý efektívnejšie a pôsobiť vzdušnejšie. Ak sa vám ale nechce investovať do nového nábytku, príjemnú zmenu docielite aj modernými a štýlovými nábytkovými úchytkami. Kožené, sklenené, plastové alebo z lana. Aj takýmto spôsobom môžete svoj interiér jednoducho oživiť.

Kúpte si koberec

Ani tento doplnok nie je finančne nákladnou výbavou, za ktorú by ste museli minúť celú svoju výplatu. A pritom má tak veľa funkcií a významov. Najdôležitejšie však je, že dokáže izolovať od chladnej podlahy a navodiť v izbe útulnú atmosféru.

Skúste v priestore vytvoriť viacero zón

Neúspešné zónovanie je jedným z ďalších problémov viacerých našich interiérov. Veľmi dobre preto urobíte, ak svoj byt rozdelíte na jednotlivé zóny. Pomocou univerzálneho modulárneho nábytku, spomínaného koberca alebo s deliacimi stenami to pôjde naozaj jednoducho. Veľmi rýchlo potom zistíte, že z jednej izby sa stala obývačka, priestor na čítanie kníh s malou domácou knižnicou či útulná jedáleň.

Vpustite dnu svetlo

Na vytvorenie ľahkej atmosféry v interiéri môžete zavesiť na okná ľahké „vzdušné“ záclony s viacerými záhybmi. To urobí váš interiér zaujímavejším a umožní ľahký prienik svetla do interiéru. Alebo si vyberte nábytok nekomplikovaných tvarov, vzorov a odtieňov, ktorý sám o sebe vyzerá ľahko a štýlovo. Čím bude toho vo vašom okolí menej, tým sa budete cítiť v priestore lepšie.

Zdroj obrázku: Africa Studio / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.