Bytový textil... (I.)

...sa v súlade s interiérom rozčlenil do viacerých štýlotvorných línií: barokového námetu, štýlu kosmopolitan, retro námetu a novej romantiky.

>> Móda >> Aktuálne >> Bytový textil... (I.)

V súlade s viacštýlovosťou interiérového dizajnu sa bytový textil rozčlenil do viacerých štýlotvorných línií: barokového námetu, ktorý je charakterizovaný hýrivými dekoráciami, strapcami a volánmi, aranžovaný vo veľkolepých kompozíciách oranžových, ružových a baklažánových farieb; štýlu kosmopolitan, ktorý je určený pre luxusné mestské bývanie v talianskom štýle, v rovných líniách s rafinovane jednoduchými dekoráciami; retro námetu, ktorý čerpá zo 70-tych rokov minulého storočia a novej romantiky, ktorá sa inšpirovala južnými krajinami, t.j. splývavými materiálmi a žiarivými farbami ovocia prípadne tlmenými pastelmi.

Nový vzhľad dekoračných textílií určujú moderné technológie; pútavý, tajomný lesk dodávajú látkam kovové vlákna, ktoré sú umocňované crash efektmi; tkaniny pôsobia veľmi elegantne, jemne a luxusne. Vo vzorovaní naznačujú nové možnosti voskované, lakované a fóliové potlače; transparentné kvality oživujú rozmanité aplikácie. Klasické luxusné materiály vynikajú najmä v sýtočervenom, bordovom, čiernom a antracitovom hodvábe. Závesy a záclony sa kombinujú tón v tóne alebo v príbuznom kvetinovom "smerovaní".

Trendy v stolovom textile prichádzajú s mnohými novými impulzami a snahou dať interiéru nápaditý dekoratívny prvok. Prínosom nového prestierania je predovšetkým kvalitný prírodný materiál a dôraz kladený na detail. K ďalším znakom patrí tlmená viacfarebnosť a široké využitie realistických florálnych vzorov - vo forme potlače, výšiviek a aplikácií. Celkový trend smeruje k matnému, štrukturovanému povrchu, nápadným žakárom a inšpirácii jednotlivými ročnými obdobiami. Čo sa týka materiálov, prevláda bavlnený damašek, ľanové hrubozrnné tkaniny a ich zmesi.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.