Vytlačiť túto stránku

Estetika stien v byte - netradičné technológie

Napísal femme 21. január 2019

Farby o nás veľa vypovedajú. Ovplyvňujú našu náladu a dodávajú nášmu interiéru určitý charakter. Zoznámte sa s technológiami úpravy a maliarskych techník na stenách. Záleží len na vás, ktoré vás oslovia.

Lakované omietky

Táto špeciálna technika je extrémne vhodná do miest so zvýšenou vlhkosťou. Jej najtypickejšie použitia je v sprchových kútoch, v kúpeľniach, ale hlavne pri bazénoch, proste všade tam kde strieka voda. Stala sa obľúbenou aj na chodbách alebo vo vstupných priestoroch, kde je nutná dobrá údržba povrchov.

Nanáša sa v 6 až 7 v špeciálnych vrstvách. Prvú vrstvu tvorí špeciálny tmel, ktorý sa brúsi, po ňom nasleduje farební náter a po zaschnutí sa pokračuje vo vrstvách tmelov a ďalších špeciálnych náterov. .Počet náterov závisí od povrchu a požadovanej sýtosti farebného odtieňa. Laková stierka sa dá veľmi dobre používať na všetky pevné podklady, jej nezanedbateľnou prednosťou je aj jej vysoká odolnosť a tvrdosť.

Ohybný - flexibilný pieskovec

Unikátny technikou na úpravu stien je ohybný pieskovec. Tento spôsob použitia miliónmi rokov starého kameňa sa objavil len nedávno a je všestranne použiteľný. Prevratná technológia umožňuje deliť bloky pieskovca na pláty hrubé len 1 až 4 mm, ktorý je dokonale ohybný a tým pádom výborný materiál, ideálny pre stavebné účely. Váha takého plátu kameňa je okolo 2 až 5 kg na m2 a vďaka špeciálnej nosnej tkanine sa dá tvarovať do rôznych oblúkov a rohov. Technológia umožňuje deliť pieskovec na pláty, ktorý sú dokonale ohybné.

Opticky je úplne jedinečným prírodným povrchom s prirodzenou kamennou štruktúrou do najmenších detailov. Každému povrchu dodá exkluzívny vzhľad. Bude sa skvele vynímať v interiéri aj exteriéri. Na rozdiel od štuku alebo stierok je jeho aplikácia ľahšia, poradí si s ním aj skúsený domáci majster. Ohybný pieskovec sa predáva v plátoch alebo rolkách.