Vytlačiť túto stránku

Anhydritový poter – kvalitný podklad pre finálnu vrstvu podlahy

Napísal KČ 15. február 2021

Každá kompletná rekonštrukcia začína vždy od podlahy. Aby však podlahy boli kvalitné, nesmie sa zabúdať na vytvorenie kvalitného podložia. Podklad pre finálnu vrstvu podlahy musí byť rovný a predovšetkým kvalitný.

poter_shutterstockcom

Od toho bude závisieť, aký pocit budeme mať pri chôdzi po podlahe. Aby ste mali kvalitný podklad pre finálnu vrstvu podlahy, odporúčame vám anhydritový poter.

Čo to vlastne je?

Ak ste sa s pojmom anhydritový poter ešte nikdy nestretli, skúsime vám to vysvetliť. Tento poter je v podstate samonivelizačná zmes na báze vody, plastifikátorov a síranu vápenatého, čiže anhydritu. Posledný menovaný plní úlohu spojiva.

Keďže sa jedná o liaty poter, musíte počítať s postupným tvrdnutím, pri ktorom sa ale vytvárajú kryštály, ktoré sa medzi sebou celoplošne spájajú a aj vďaka nim nevznikajú žiadne duté priestory.
Práve takáto štruktúra predurčuje dlhú životnosť týchto podkladov, čo automaticky vplýva na kvalitu podlahy. Bez kvalitného podložia by podlaha dlho nevydržala. 

Vhodný na podlahové vykurovanie

Ak uvažujete nad podlahovým vykurovaním, práve kvalitný anhydritový poter je vhodný na podlahové vykurovanie. Zabezpečuje rýchly nábeh vykurovania, zaručuje presnosť a rýchlosť realizácie.

Využíva sa aj v kanceláriách a vo výrobných halách

Okrem domácnosti si nájde využitie aj v kanceláriách, či vo výrobných halách. V jeho prospech hrá predovšetkým rýchlosť realizácie, bezproblémová aplikácia pre veľké podlahové plochy, výborné mechanické vlastnosti, ale aj efektivita nákladov na vykurovanie.

Ak chcete kvalitný podklad pre finálnu vrstvu podlahy v domácnosti a kvalitné podlahy vo výrobných halách a kanceláriách, odporúčame vám nájsť si firmu, ktorá vám spraví anhydritové potery tam, kde to budete potrebovať.

Zdroj obrázka: Autor: makasana photo / Shutterstock.com