Vytlačiť túto stránku

Dilema, ako vybrať okná a dvere do interiéru?

Napísal KČ 09. máj 2019

Okná aj dvere sú neoddeliteľnou súčasťou každého bytu alebo domu. Používate ich vždy, keď prechádzate z miestnosti do miestnosti, alebo chcete len vyvetrať. Ich funkcie však nekončia iba pri prepájaní miestností, pretože sú aj výraznými dizajnovými prvkami. 

Okná priťahujú pozornosť kvôli tomu, že vpúšťajú do interiéru svetlo. Dvere si zas všímate keď vchádzate do miestnosti a ovplyvňujú váš pocit, ktorý pri vstupe na konkrétne miesto máte. To sú dôvody, prečo treba dbať na ich farebné, ale aj materiálové zladenie s celým zvyškom interiéru alebo exteriéru. Ak budeme myslieť aj na úroveň ich bezpečnosti, nie je to málo vecí, ktoré si pri obrovskom množstve a ponuke musíte uvedomiť. My vám preto teraz poskytneme stručný prehľad toho najdôležitejšieho, čo by ste si mali všímať.

Je tmavá farba okna ideálna? 

Je, ak máte na to podmienky. Aj pri výbere farieb platí to, čo sa hovorí o ostatnom vybavení miestnosti. V malých bytoch, kde nie je veľa priestoru a svetla, by ste sa mali snažiť aspoň opticky miestnosti zväčšiť. Na to často pomáhajú svetlé odtiene farieb, tu si ale dávajte pozor na údržbu, pretože sa môžu rýchlejšie zašpiniť.

Naopak, ak máte priestoru dosť, môžete pri výbere farieb okien a dverí využiť akúsi voľnosť, čo znamená, že ani tmavšie tóny nebudú pôsobiť zle. V spoločnosti Drevar si môžete drevené okná a dvere vybrať v niekoľkých rôznych prevedeniach, ktoré sa budú hodiť práve do vášho interiéru.

Drevené interiérové dvere

Okrem farieb na človeka v miestnosti silno vplýva aj materiál, z ktorého je zariadenie vyrobené. Pri interiérových dverách máte možnosť výberu z rôznych typov. Je len na vás, ktorý si vyberiete, a teda aký bude potom aj výsledný efekt. Všeobecne platí, že je dobré interiérové dvere zladiť s nábytkom, prípadne podlahou. 

Ak splníte aspoň jednu z týchto podmienok, nemalo by sa nič pokaziť. Drevar svojim zákazníkom ponúka rôzne možnosti, medzi ktoré patria drevené, dyhované, technické, ale aj farebné dvere. Ak teda máte predstavu o tom, čo by sa vám do vášho domu alebo bytu hodilo najviac, môžete spoločnosť kontaktovať a oni vám vyrobia drevené interiérové dvere na mieru.

Pri výbere je však dôležité postupovať opatrne, keďže sú to veci, ktoré nemôžete zo dňa na deň iba tak kúpiť a vymeniť za nové. Pred nákupom a montážou treba myslieť aj do budúcnosti a práve s tým vám vedia pracovníci v spoločnosti Drevar pomôcť. Výsledkom budú kvalitné dvere a okná, s ktorými budete dlhodobo spokojní, pretože vám zaistia komfort, súkromie a dokonalý pocit bezpečia. 

3 komentárov

  • Komentár AnnaBobko %AM, %09 %485 %2020 %10:%sep napísal AnnaBobko

    nám nedávno firma montovala aj okná aj vchodové dvere.Dali sme si dvere na odtlačok,tak sa teším,že už nebudem musieť nosiť kľúče a hľadať ich v kabelke,keď prídem domov z nákupov. :-D

  • Komentár MilanUrban %PM, %25 %601 %2020 %13:%jún napísal MilanUrban

    Drevené okná pekne ukážu, najmä zvnútra, len musia byť kvalitné;)

  • Komentár Poton %PM, %22 %582 %2020 %12:%jún napísal Poton

    dobry clanok.. drevene okna aj mna velmi lakali ale nakoniec sme siahli po drevohliniku od tejto spolocnosti a nelutujem.. drevo zvnutra super ukaze.. posobi to teplo a utulne..