Takzvaný sklobetón...

Čo dokáže presvetliť tmavý byt? Čo dokáže dať priestoru viac krásy a plasticity, a zároveň poskytnúť množstvo zaujímavých stavebných riešení...?

>> Móda >> Aktuálne >> Takzvaný sklobetón...

...Predsa sklobetónové tvárnice. Predstavte si napríklad, že tvoria deliacu stenu medzi kúpeľňou a toaletou alebo oddeľujú sprchovací kút... Ak budú sklobetónové tvárnice deliť kúpeľňu s obytným priestorom, aj miniatúrna kúpeľňa bude pôsobiť priestrannejšie a vzdušnejšie. Sklobetón navyše zabezpečuje vynikajúcu zvukovú izoláciu, a poskytuje ochranu pred zrážaním vodných pár (napr. pri teplote 20 stupňov Celzia a relatívnej vlhkosti 60 percent sa na jeho povrchu neprejaví žiadna kondenzácia).

V ponuke našich obchodov sú číre sklobetónové tvárnice s hladkým povrchom, tvárnice s matným povrchom alebo sady tvárnic s rôznou úpravou povrchovej štruktúry (farebnou i dezénovou). Štandartné rozmery sklobetónových tvárnic sú: 19x19x8 cm, 24x24x8 cm, 24x12x8 cm, 19x19x10 cm a 19x9x8 cm.
Pokiaľ sa pri sklobetónových tvárniciach rozhodnete pre stavebnicový spôsob výstavby, nebudete potrebovať ani pomoc odborníka. Jednotlivé tvárnice si totiž za pomoci latiek a spojovacích krížikov bez problémov poukladáte do požadovaného tvaru a zlepíte. Alebo môžete použiť štandardný systém veľmi ľahko zostaviteľných drevených modulov rôznych veľkostí; do drevenej konštrukcie sa tvárnice zasúvajú a utesňujú pomocou gumennej vložky (možno pri tom uplatniť fantáziu a vymýšľať rôzne farebné kreácie). Inou variantou je "pohodlné" osadenie tvárnic do špeciálneho plastového stavebnicového systému.
No a, samozrejme, je tu aj možnosť postaviť klasickú murovanú stenu...

Prednosti sklobetónových tvárnic:
- široká škála rozmerov, farieb a dezénov
- značná variabilita priestorového využitia
- vysoká úroveň zvukovej izolácie
- vysoký koeficient tepelnej izolácie (dobrá ochrana pred zrážaním vodných pár)
- v porovnaní s dvojsklom lepšie tepelnoizolačné vlastnosti
- mäkký rozptyl svetla, dojem väčšieho priestoru, pocit voľnosti.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.