Čo robiť pre dobrý spánok?

Bez spánku to jednoducho nejde. Ak si to uvedomujete, máte vyhrané. Pretože dobrý spánok robí dobrým celý nasledujúci deň. Inšpirujte sa našimi tipmi, vyspite sa do ružova a majte kvalitnejší a radostnejší život bez únavy.

spanok kc 1000x598

Ako dlho spať?
Už malé deti vedia, že spánkom sa ľudské telo regeneruje a naberá nové sily. Spať potrebujú všetci – vedci, športovci, manažéri, malí, veľkí,...Prosto všetci. Pokiaľ sa dá, strávte spánkom 5 – 7 hodín denne. To je vo všeobecnosti ideálna dĺžka času, počas ktorej si telo dokáže kvalitne oddýchnuť. Nie viac, nie menej, samozrejme, podľa okolností. Dlhodobý spánkový deficit však nič dobré neprináša a pri 12 hodinovom spánku sa môžete zobudiť viac unavení ako pred tým, než ste si do postele ľahli.

Na čom spať?
Obyčajne si človek dobre premyslí, kde strávi tretinu dňa. Pozrite sa podobnou optikou aj na spánok a dajte si záležať pri výbere postele. Kvalitné postele Naturlig môžu byť dobrou voľbou, ak preferujete pevnosť a stálosť materiálu. A to by ste mali, pretože vŕzganie pri spánku nepoteší nikoho. Posteľ si vyberte dostatočné širokú a vzhľadom k vašej výške aj dlhú, aby ste z nej nepretŕčali a nevypadávali. Matrac voľte tvrdší, na mäkkom si telo dobre neoddýchne.

Problémy nechajte za dverami
Ideálom je, ak pracovné problémy ostávajú v práci. To sa však ľahšie povie ako vykoná. No aspoň za dverami spálne by ostať mali. Podobne ako faktúry, zmluvy a hocijaká administratíva. Činnosti v spálni zjednodušte a obmedzte na to, na čo je tento priestor určený. Na spánok a oddych. No oddych pri zapnutom televízore praktizujte radšej v obývačke.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.