Prvý krok vlastnému bývaniu

Pri výbere nášho budúceho domova si nechávame na čas. Veľa premýšľame o dispozičnom riešení, či umiestnení samotnej stavby.


Prvým krokom k vlastnému bývaniu, najmä ak ide o stavbu rodinného domu, je samozrejme výber vhodného pozemku. Ani toto netreba podceňovať. Dobre porozmýšľajte o ideálnej lokalite, ktorá bude v rozumnej vzdialenosti od vášho zamestnania, ale aj od iných výhod mesta, ako je škola, škôlka, supermarket či lekár. Aj takéto maličkosti sa môžu časom zmeniť na veľký problém. Chcete si predsa postaviť dom, kde budete bývať roky či desaťročia, výber lokality je teda dôležitý. Peniaze však majú hlavné slovo aj tu, predsa nechcete dokonalý pozemok, ak by Vám na dom už nezostalo dostatok peňazí. Treba hľadať kompromisy a to všade, od výberu pozemku až po dokončenie stavby.

Ak už miesto vašej budúcej adresy vybrané máte, môžete sa pustiť do listovanie katalógov. Výber správneho projektu domu nie je jednoduchý. Architekti ponúkajú klasické aj moderné riešenie obytných priestorov. Vy však musíte vyberať nielen podľa vkusu, ale aj s prihliadnutím na pozemok. Jeho terén ale aj svetové strany predurčujú budúci dom, aj jeho umiestnenie.

Realizácia sa však spája aj s množstvom detailov, ktoré je potrebné riešiť spolu so stavbou. Tou dnes veľmi zásadnou pri nových rodinných domov je stavba krbu. Aj tu je lepšie obrátiť sa na odborníkov, veď ide o budúce ohnisko vo Vašom dome, a bezpečnosť je na prvom mieste.

Ďalšou podstatnou maličkosťou, nad ktorou by ste sa mali zamyslieť už pri výbere projektu, sú samozrejme okná. Dnes sú veľmi populárne najmä tie plastové, keďže sú menej náročné na údržbu a starostlivosť. Tu je dôležité najmä kvalitné spracovanie a profil. Ten určuje zásadné vlastnosti samotného okna. Aby boli čo najlepšie dajte prednosť profilu Salamander, pre viac informácií kliknite sem.

Stavbou však zhon a výdavky nekončia. Pre život je dôležitá najmä kuchynská linka a sociálne zariadenie.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.