EVEROgreen na fasáde

Napísal Simona Klérková 03. júl 2011

Evergreen je hit, ktorý je nadčasový, nevyjde z módy a nestráca nič zo svojej hodnoty a krásy. Tak by sa dali nazvať aj drevené fasády,...


... ktoré sa v staviteľstve opäť dostávajú k slovu. Drevo však nie je len bezduchý módny výstrelok, jeho kvalitu a prednosti preverili storočia. Ako prírodný materiál má jedinečné vlastnosti, zvýhodňujúce ho pred alternatívami, napr. betónom, hliníkom či oceľou. Dobré zvukovo-izolačné vlastnosti, schopnosť v lete stavbu ochladzovať a v zime naopak teplo izolovať sú praktické vlastnosti dreva. Nezanedbateľnými však sú aj ladnosť, autentickosť, štýl, jedinečnosť realizovanej stavby pri možnosti nespočetných kombinácií vzhľadom na druhy dreva s ich rôznymi farebnosťami a štruktúrou, či to, že drevo už zo svojej podstaty sála do priestoru pocit tepla a útulnosti. Navyše sú vzhľadom na spôsob výroby a spracovania práve drevené produkty vyrobené udržateľným spôsobom šetrné voči klíme vďaka jedinečnej schopnosti dreva znižovať emisie CO2 a ukladať CO2 z atmosféry do svojich štruktúr.


Drevené fasády EVERO, vyrobené z exotických drevín dovážaných z Južnej Ameriky, Severnej Ameriky, juhovýchodnej Ázie či Afriky, majú vďaka svojmu pôvodu v porovnaní s domácimi drevina špecifické vlastnosti, a to vysokú odolnosť proti poveternostným vplyvom, vysokú tvrdosť a dlhšiu životnosťou. „Spoločnosť DLH je na trhu s drevom už 100 rokov. V náš prospech teda hovoria dlhoročné skúsenosti a prepracovaný systém kontroly kvality. V krajinách, kde sa drevo na naše drevené fasády ťaží, máme svojich zamestnancov, ktorí minimálne dvakrát počas celého procesu spracovania dreva do finálnej podoby materiál kontrolujú, aby sme na európsky trh priniesli našim zákazníkom tú najvyššiu kvalitu,“ hovorí Marián Škvarenina zo spoločnosti DLH Slovakia, ktorá drevené fasády EVERO na slovenský trh prináša.


V najširšej ponuke drevených fasád na Slovensku nájdete európske dreviny, ale aj tovar s vôňou exotiky vrátane tohtoročných hitov – okoumé z centrálnej Afriky v krásnej lososovej farbe či kanadský céder, ktorý je dokonalým tepelným izolantom.

www.dlhslovakia.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.