Inteligentné práčky

Spoločnosť Gorenje uvádza na trh novú generáciu práčok, ktoré dosahujú výnimočné parametre v technológii, úspornosti i dizajne.

Ich kapacita je až do 6 kg prádla. Medzi novinky patria dvierka s priemerom až 33 cm, ktoré výrazne uľahčujú vkladanie a vyberanie prádla. Odborníci z Gorenje vyvinuli špeciálnu 3D lopatku, ktorá smeruje prádlo priamo do centra bubna, čím sa dosahuje optimálne premiešanie.

Ďalšou revolučnou novinkou je možnosť zvolenia rýchlosti odstreďovania až 2000 otáčok za minútu.

Nová generácia práčok prichádza hneď v niekoľkých radách - Classic, Exclusive a Premium. Každá z nich je dostupná v klasickom prevedení s hĺbkou 60 cm aj v prevedení SLIM s hĺbkou 44 cm. Model SLIM pritom vyperie až 4 kg prádla.

Svetovou novinkou je práčka Gorenje Premium Touch, ktorá sa ovláda pomocou displeja riadeného dotykom, komunikuje s vami vo zvolenom jazyku a využíva inteligentnú technológiu Use Logic®. Inteligentné senzory neustále optimalizujú prací proces a zaisťujú najlepšie pranie s minimálnou spotrebou vody, energie a pracieho prášku. Najpokrokovejšou funkciou práčky je program "Wash Wizard", ktorému stačí zadať typ prádla, stupeň znečistenia a jednoducho stlačiť "start". Wizard ("čarodejník") si sám zvolí a spustí najoptimálnejší prací program. Práčka Premium dokonca umožňuje uloženie a používanie svojho vlastného pracieho programu, šitého na mieru podľa vašich potrieb alebo nastavenie prania na neskorší čas – napríklad počas práce alebo v noci. Dokonca vám oznámi, kedy pranie ukončí a po jej otvorení sa osvetlí bubon. Je dostupná aj vo vstavanej verzii.

Exkluzívnou črtou práčky Premium Touch je aj automaticky vysúvateľný dávkovač pracieho prostriedku (rovnaký princíp ako na CD prehrávačoch), ktorý prenecháva staré mechanické dávkovače histórii.

Nové práčky Gorenje patria medzi najekologickejšie kuchynské spotrebiče na trhu. V poslednom vyhodnotení podľa európskych noriem získali ocenenie triedy "A" až v troch kategóriách: v spotrebe elektrickej energie, v pracovnom výkone a v odstreďovaní.

Práčky dopĺňajú stále obľúbenejšie sušičky prádla, ktoré možno umiestniť na práčku – takže šetria nielen čas potrebný na sušenie, ale aj priestor. Priemer dvierok umožňuje premiestniť celý objem práčky do sušičky na jediný krát.

...ďalšie funkcie novej generácie práčok GORENJE,ktoré vás prekvapia

Taká tichá, že môžete pri nej spať
Super tichá práčka odstreďuje pri rýchlosti 1600 otáčok za minútu, je taká tichá, že ju môžete umiestniť vedľa detskej izby – alebo dokonca priamo v spálni. Použitý izolačný materiál je mimoriadne šetrný voči životnému prostrediu.

Vyberte rýchlosť
Pri väčšine práčok Gorenje si môžete vybrať rýchlosť odstreďovania v rozmedzí od 800 do 2000 otáčok za minútu. Všetko záleží na jemnosti materiálu prádla a na tom, koľko vody chcete z prádla extrahovať.

Nastavte vopred
Elektronické práčky Gorenje sa vyznačujú nízkou spotrebou energie, avšak dá sa ušetriť ešte viac - stačí si naprogramovať pranie na hodiny, kedy je elektrická energia lacnejšia.

ECO systém znižuje spotrebu pracích prostriedkov
Špeciálny ECO systém firmy Gorenje zabraňuje úniku pracích prostriedkov z práčky počas nasávania vody. Prací prostriedok zostane v bubne počas celého pracieho cyklu, čím docielite jeho 100% využitie. Takto chránite životné prostredie a zároveň ušetríte až 20% na nákladoch za pracie prostriedky.

Rýchle pranie
Z prieskumu vyplýva, že takmer polovica prádla určeného na pranie nie je obzvlášť špinavá. Preto Gorenje poskytuje špeciálny program, ktorý vám za veľmi krátky čas umožní vyprať až 2 kilogramy prádla pri teplote 40°. S elektronickými práčkami Gorenje je možné skrátiť každý z pracích programov a dokonca nastaviť prací cyklus iba na 37 minút. Docielite tým, že vaše pranie bude zároveň rýchle, účinné a energeticky úsporné.

Využite silu enzýmov
Všetky práčky Gorenje, ktoré pracujú pri rýchlosti 1200 otáčok za minútu, vám ponúkajú optimálnu enzýmovú aktiváciu. Každé pranie pri teplote nad 50° začína 40° fázou, ktorá trvá prvých 20 minút a umožňuje enzýmom optimálne odstrániť škvrny a špinu z prádla. Zvyšok pracieho programu pokračuje pri vami zvolenej teplote.Fáza enzýmovej aktivácie je výborným riešením pri odstraňovaní obtiažnych škvŕn a výsledkom je „ultračisté“ prádlo bez škvŕn.

Zvoľte si správnu teplotu
Pri každom pracom programe je stanovená maximálna teplota, avšak podľa potreby je možné túto teplotu znížiť. Menej znečistené prádlo sa môže prať aj pri nižších teplotách - a s výborným výsledkom. Zároveň tak šetríte energiu a peniaze.

Výborná komunikácia
Elektronické práčky Gorenje Premium Touch sú vybavené špeciálnym displejom, ktorý ukazuje, koľko minút zostáva do konca pracieho cyklu, koľko bolo použitej vody, aká je rýchlosť odstreďovania, koľko vody zostane v prádle po ukončení pracieho cyklu.

Stavaná tak, aby vydržala
Vaňa a bubon v práčke Gorenje sú vyrobené z vysoko kvalitnej nehrdzavejúcej ocele, ktorá je odolná voči chemikáliám a rôznym teplotám a zaručuje dlhú životnosť práčky. Skrine sú vyrobené z pozinkovaného plechu s ekologickým náterom. Nemôžu skorodovať a zaručia vašej práčke dobrý vzhľad až do konca jej životnosti.

Senzor čistej vody
Senzor čistej vody Gorenje zaisťuje perfektnú čistotu prádla bez nadbytočného pláchania. Senzor kontroluje behom druhého pláchania čistotu vody. Ak nie je dostatočne čistá, práčka urobí až tri dodatočné pláchania. Ak je voda čistá, je čisté i vaše prádlo – a pláchanie sa zastaví. Vždy teda dosiahnete optimálne pláchanie pri súčasnej úspore času i vody.

Senzor peny
Príliš mnoho peny znižuje účinnosť prania. Práčky Gorenje sledujú množstvo peny vzniknutej počas pracieho cyklu. Ak je zistené nadbytočné množstvo peny, práčka zaistí správnu čistotu až tromi dodatočnými automatickými pláchaniami.

Senzor plnenia
Inteligentný senzor plnenia odváži množstvo prádla vloženého do spotrebiča a pomáha vám určiť správne množstvo pracieho prostriedku pre vybraný prací program a teplotu. Súčasne automaticky optimalizuje hladinu vody. Senzor plnenia je pre vás skvelou možnosťou ušetriť peniaze za prací prášok a dosiahnuť vždy najlepší prací výsledok.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.