Čo ovplyvňuje kvalitu nášho spánku?

Kvalita spánku významnou mierou ovplyvňuje náš deň. Ak sa dobre nevyspíte, nielenže ste väčšinu dňa unavená, ale v práci môžete mať problémy sústrediť sa a podať 100% výkon. A ak ste plánovala po práci si napríklad zacvičiť, tak na to už energiu nebudete mať ani omylom. Nehovoriac o tom, aké je nebezpečné sadnúť si nevyspatá za volant.

shutterstock_23821

Chodievate skoro spať a aj tak sa dobre nevyspíte?

K tomu, aby ste sa dobre vyspala, však potrebujete viac ako len ísť dostatočne skoro spať. Vaša posteľ vám totižto musí byť schopná dopriať kvalitný spánok. Takže ak tá vaša pri každom vašom nočnom pohybe vŕzga tak, že vás prebudí, rovno ju vymeňte za novú a pevnú. Nielenže sa nebudete strhávať zo spánku, ale aj keď si s partnerom doprajete divokejšiu chvíľku v posteli, vaši susedia nebudú počuť žiadne zvuky (okrem tých, ktoré budete vydávať vy).

Samotná posteľ však ešte dobrý spánok nezaručí. Ruka v ruke s ňou ide kvalitný matrac, ktorý bude tvrdosťou spĺňať vaše predstavy o pohodlí a nebudete sa každé ráno budiť „dolámaná“. Vhodný vankúš a prikrývka, pod ktorou sa budete cítiť maximálne pohodlne, sú taktiež dôležité. Rovnako však potrebujete kvalitné posteľné obliečky z príjemných materiálov. Veď predsa obliečky sú tie, ktoré sa dotýkajú vašej pokožky a pôsobia tak na vaše zmysly.

Prehozy na posteľ spájajú praktickosť a dizajn

O vaše lôžko by však malo byť aj dobre postarané, aby vám každú noc doprialo naozaj luxusné oddýchnutie. Vašu posteľnú bielizeň skvelo ochráni prehoz na posteľ. Rovnako môžete mať vďaka prehozu rýchlo ustlanú posteľ, keď práve ráno nestíhate postarať sa o ňu dôkladnejšie. Alebo sa vám práve nechce, veď sa nebudeme tváriť, že občas nemá také dni každá z nás.

Prehozy na posteľ však nie sú len o funkčnosti, ale aj o dizajne. Dobre vyzerajúci prehoz z kvalitného materiálu dodá vašej spálni nádych luxusu a stane sa výrazným prvkom celej miestnosti.

Zdroj obrázka: Autor: George Rudy / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.