Interiérové sklo dodá vašej domácnosti svetlo

Sklo do interiéru prináša prirodzené denné svetlo. V podstate platí, že čím viac skla, tým viac svetla. Nejde však len o zasklené okenné plochy. Priestor ľahko presvetlíte použitím interiérového skla. Vďaka skleným stenám, dverám, schodisku či iným prvkom sa do vašej domácnosti prirodzené svetlo dostane oveľa ľahšie.

sklo 1000x693

História skla siaha do obdobia približne 3000 rokov pred naším letopočtom, do starého Egypta. Prvé sklá neboli čisté a vyrábali sa z nich ozdoby. Dnes sa sklo vyrába z kremičitého piesku, z viskóznej skloviny, ktorá sa taví v sklárskej peci.

Interiérové sklo je in

Využitie interiérového skla v domácnostiach sa v posledných rokoch stalo obľúbeným trendom. Keďže je sklo krehkým materiálom, dôraz sa pri jeho použití kladie na bezpečnosť. Práve preto sa moderné kalené interiérové sklo nerozbije na ostré črepy a ak je potiahnuté fóliou, po rozbití nevypadne na zem. Kalené sklo je omnoho odolnejšie ako bežné sklo. Zároveň je však dôležitá aj jeho hrúbka.

Dvere aj steny zo skla

Trendom je nahradiť dvere a klasické priečky sklom. Na tento účel sa používa rôzne hrubé kalené bezpečnostné sklo. Sklenené priečky priestor rozčlenia, prípadne oddelia väčšie miestnosti. Zároveň však zachovajú potrebné komunikačné zóny.

Dvere zo skla do interiéru vnášajú eleganciu a ľahkosť. Aby boli skutočne bezpečné, používa sa na ich výrobu kalené sklo s hrúbkou 8 mm. Takéto dvere sa môžu osadiť do bežnej zárubne alebo aj do stavebných otvorov bez obloženia. Vtedy je však potrebné špeciálne kovanie.

Chodiť po skle

Aj po skle sa dá chodiť a to ani nemusíte byť fakírom. Na podlahu sa využíva vrstvené bezpečnostné sklo. To vzniká spojením viacerých platní skla pomocou špeciálnej fólie. Sklená podlaha je zároveň stropom, vďaka čomu sú opticky prepojené dve poschodia a priestor pôsobí väčším dojmom.

Foto: Bigstockphoto

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.