Bývať potrebujeme všetci

Nie každému vyhovuje bývanie u rodičov s ďalšími členmi rodiny. Niekto sa jednoducho chce osamostatniť čo najskôr. Ceny nehnuteľností sú však vysoké a platy zasa nízke.


Ak by ste si chceli našetriť na nový domov, šetrili by ste pravdepodobne až do dôchodku. Preto sú čoraz obľúbenejšie hypotéky, ktoré môžu aj Vám pomôcť k splneniu sna. Aj keď si plánujete vziať hypotéku, je dobré mať aspoň malú časť našetrenú. Budete si tak môcť dovoliť aj nejaký ten nábytok a suma, ktorú vrátite bude o niečo nižšia.

Najmä mladí čoraz častejšie zvažujú svoje šance, aby sa mohli odsťahovať od rodičov. Ich možnosti sú však veľmi obmedzené, keďže často nemajú stále zamestnanie a príjem je veľmi nízky. Možnosťou sú však štartovacie byty, ktoré sú síce malé, ponúknu však potrebné súkromie a samostatnosť.

Kúpa či prenájom?

Často sa rozhodujeme, či kúpiť alebo prenajať. Tento aspekt hovorí aj o bohatstve obyvateľov. Kým v Nemecku býva v podnájme väčšia časť obyvateľov, u nás je to presne naopak. Sme tak ochotnejší investovať do hypotéky a vlastného bývania, ako hľadať byty na prenájom. Tie sú však vhodné najmä pre mladých, ktorí sa ešte nechcú usadiť na jednom mieste, a je tak reálny predpoklad, že sa budú sťahovať.

Ak ste však svoj vysnívaný domov už raz našli, je to láska na celý život. Neváhajte teda investovať aj do rekonštrukcie. Tá nemusí nasledovať ihneď po kúpe, vsaďte však na kvalitu aj keď si priplatíte. Ak už raz bývate, prestavby nie sú jednoduché a dajú zabrať nielen robotníkom, ale aj našim nervom. Ak teda raz, tak poriadne.

Každá žena potrebuje priestor na svoje veci. Určite teda zvoľte veľkú šatníkovú skriňu. Nezabúdajte však ani na vhodné osvetlenie, svietidlá Luxera prinesú do vášho domova jedinečnú atmosféru aj dostatok svetla. Značka Villeroy & Boch spraví z Vašej kúpeľne oázu pokoja a oddychu.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.