Vytlačiť túto stránku

Kobercové trendy

Napísal femme 15. marec 2010

Máte chuť na zmenu vo vašom byte? Výmena starého koberca za nový je jednou z možností.


„Najčerstvejšie“ módne trendy prináša každoročne veľtrh designu Heimtextil vo Frankfurte nad Mohanom. Okrem kobercov a podlahových krytín, veľtrh ponúkol najnovšie trendy dekoratívnych látok do interiérov a dekoratívnych predmetov.

V rámci ekológie sa dostávajú do popredia podlahové krytiny z obnoviteľných materiálov a prírodné materiály ako je vlna a bambus.

Najmodernejšie sú koberce z prírodných a ekologických materiálov s výraznou štruktúrou, hladké koberce s vysokým leskom, kvetinové či zámocké vzory a skúste zaexperimentovať s temnou fialovou farbou. Stále aktuálne sú ručne tkané indické koberce, ktoré spĺňajú najvyššiu kvalitu.

Huňaté koberce z prírodných materiálov patria medzi najžiadanejšie, nielen z estetickej stránky, ale hlavne z úžitkového hľadiska. Vynikajúco tlmia zvuk, sú teplé a príjemné na dotyk.
 

 

Farby

Prírodné materiálny poväčšine zostávajú v pôvodnom tóne, prípadne sú zafarbené v kombinácii s tmavo fialovou alebo okrovou farbou. Aktuálne smery kombinujú retro štýl s ultra moderným, čomu zodpovedajú aj spomínané farebné ladenia.

Vzory

Design v 3D profile , vytvára plasticky tvarované vzory, ktoré sa dosiahnu ručným spracovaním a strihom. Takto vznikajú rôzne geometrické vzory a motívy zvieracích srstí. Môžu byť jednofarebné alebo odstupňované v tóne.

Kvetinové a ovocné motívy sa prezentujú v obnovenom vzhľade a to pomocou predimenzovania vzorov. Inšpirácia starými gobelínmi sa zobrazila hlavne na kobercoch s tzv. zámockými motívmi, ktoré sa pohybujú na hrane dobrého vkusu.