Vytlačiť túto stránku

„ZOO“ nábytok

Napísal femme 06. júl 2009
Ak ste stúpencami nezvyčajného dizajnového nábytku, mali by ste si všimnúť francúzsku spoločnosť Ibride.

Predstavuje svoju kolekciu zvieracieho nábytku, ktorú je možné okrem detskej izby použiť do celého interiéru. Zvieracie motívy sú prenesené do poličiek, stolov a stolíkov.  „Modelmi“  pre nábytok sa stali medvede, pštrosy, ovce aj psi. Medzi tento „zverinec“ pribudol nový sekretár  Martin v tvare mula. Na rozdiel od predchádzajúcich produktov, sekretár Martin je dokonalou replikou zvieraťa a je vyhotovený z laminátu.
 
 
 
Záujem a pozornosť pútali už staršie kusy nábytkov, napríklad  limitovaná edícia knižnice Joe, ktorá predstavovala bieleho polárneho medveďa. Nezabudnuteľná, je určite polica na stenu: Diva v tvare pštrosa a  srnček Bambi ako stolík s tromi zásuvkami.
Návrhári do kolekcií zaradili aj menšie kusy nábytkov. Medzi elegantné kusy  patrí stolík Owen, pripomínajúci ovcu a stolička Scotty, ktorá sa inšpirovala jahňatami. Pre milovníkov psov  sú určené stoličky Sultan či podlhovastá stolička Zelda, inšpirovaná bassetom. 
Cena pri týchto dizajnových kusoch nie je nízka, väčšie kusy sa pohybujú od cca. 1000 EUR, ale menšie kusy nábytku je možné kúpiť aj na internetovom obchode  za nižšie ceny cca. od 250 EUR.

Ibride je francúzska značka, založená v roku 1996. Zameriava sa na nábytok a na nevšedné dekoračné predmety. Inšpiráciu hľadá vo zvieratách, ktoré návrhári prenesú do nábytku.