Kúpeľňa v znamení FENG SHUI

Napísal Kristína Chudá 31. máj 2021

Feng shui je staroázijská múdrosť, ktorá sa používa na optimalizáciu toku energie vo vašom dome. Jednou z týchto energií je vodný živel, ktorý súvisí s bohatstvom či múdrosťou. To je dôvod, prečo je kúpeľňa oblasťou, ktorej treba venovať pozornosť, pokiaľ ide o feng shui.

fs_kupelkna

„Kúpeľňa je považovaná za „špinavú “ súčasť domu a preto by nemala byť umiestnená v blízkosti kuchyne,  spálni alebo pri vchodových dverách,“ povedala Ashley Peacock, konzultantka feng shui. Kúpeľne sú pritom miestnosťou na odpočinok, čistenie a omladenie a preto vám prinášame niekoľko jednoduchých tipov, ako vytvoriť dobré feng shui pre vašu kúpeľňu.

Čistá kúpeľňa

Čistota je dôležitá pre každý kút domácnosti. Maximálnu pozornosť by ste mali venovať čistote kúpeľne. Pravidelne ju umývajte, dezinfikujte a vetrajte. Kúpeľňa, ktorá má dobrý pohyb vzduchu, bude svieža a príjemnejšia ako tá, v ktorej vzduch stojí a je nehybný. Ak má kúpeľňa okno, často ho otvárajte. Najlepšie je nechať ho otvorené nepretržite. Zvýrazníte tak tok čistej energie. Feng-šuej v kúpeľni môžete vylepšiť tým, že budete pravidelne čistiť WC, sprchu, vaňu, umývadlá, podlahu či dosky.

Zatvorte záchodovú dosku

Jedná sa pravdepodobne o najjednoduchší a najúčinnejší feng šuej tip pre kúpeľne. Otvorené odtoky považuje feng šuej za zlé, pretože ťahajú pozitívnu energiu von z domu. Toto platí aj pre toaletu. Pokiaľ ju momentálne nepoužívate, nechajte veko zatvorené, aby ste zabránili strate energií. Ako bonus tento jednoduchý zvyk znižuje vlhkosť v kúpeľni, vďaka čomu je pleseň nemá šancu.

V kúpeľni udržujte poriadok

Rovnako dôležitý ako čistota a čerstvý vzduch v kúpeľni je aj poriadok. Feng shui nemá pochopenie pre uteráky hodené na zemi, šmuhy na zrkadlách, fľaky od hygienických prostriedkov, prebytočnej vody na zemi. Bielizeň, ktorá je určená na pranie, by nemala byť iba tak nakopená na policiach či práčke. Zaobstarajte si do kúpeľne nový kúpeľňový nábytok, regály, skladovacie boxy a dostatočne veľký kôš na bielizeň. Hygienické potreby, make-up, aj čistiace prostriedky uschovávajte v skrinkách, ukryté pred zrakom členov domácnosti a návštevy. Feng shui považuje kúpeľňu za posvätné miesto spojené s čistotou a obnovou, a takto by ste mali k nej pristupovať aj vy.

Zrkadlo v kúpeľni

Zrkadlo by malo visieť tak, aby sa v ňom každý člen domácnosti videl, a nik sa k nemu nemusel skláňať alebo za ním naťahovať. Ak je súčasťou vašej kúpeľne záchod, ten by sa v zrkadle odrážať nemal. Ale najmä, nezabudnite na zrkadlové tabu: zrkadlá nikdy neumiestňujte oproti sebe.

Rastlinky

Hlavným problémom každej kúpeľne je odtekajúca voda. Každý z nás miluje rastliny a rôzne kvety. Živá zelená izbová rastlinka je jedným z najpopulárnejších spôsobov, ako vylepšiť feng shui každej kúpeľne. Rastlina transformuje energiu vody smerom nadol na životnú energiu. Navyše kvety vnášajú do kúpeľne prvok prírody.

Kúpeľňa by mala byť dobre osvetlená

Nikto sa necíti dobre v kúpeľni, ktorá je tmavá a špinavá. Feng shui odporúča zabezpečiť v kúpeľni dostatok kvalitného svetla. Ak je kúpeľňa osvetlená dostatočne, aj naša hygiena je na vyššej úrovni. Dobré osvetlenie nám tiež pomáha pri rannej úprave zovňajška. A čo sviečky? Majú vo Feng shui kúpeľni miesto? Určite áno! Navodzujú pocit pohodlia, relaxu a pocit bezpečia.

Staroružová je TOP

Pokiaľ ide o farby feng shui, ružová je úžasnou voľbou na pre uzemnenie. Či už budete mať dlažbu, obkladačky alebo koberčeky v staroružovej farbe, privediete si upokojujúcu energiu prvku Zeme do svojho života.

Čomu sa vyhnúť v kúpeľni?

-        Vyvarujte sa kvapkajúcej vode. Pokazené a netesniace kohútiky a batérie ihneď vymeňte, inak spláchnu vaše peniaze.

-        Vymeňte rozbité a poškodené predmety, ako sú dávkovače mydla, nádoby na šampóny a sprchové gély, rozbité obkladačky, prasknuté zrkadlo a pod.

-        V kúpeľni nenechávajte staré a opotrebované zubné kefky.

-        Nikdy neumiestňujte kovové zvonkohry do kúpeľne smerujúcej na sever, severozápad a západ.

-        Nikdy sa nesnažte umiestniť kovové veci do juhovýchodnej kúpeľne, odčerpájú všetky peniaze z domu.

-        Vyhnite sa tmavým farbám.

-        V kúpeľni nikdy nevystavujte fotografie vás alebo vašich blízkych. Kúpeľňa v ponímaní feng shui je miesto, kde sa chodíte zbaviť toho, čo nepotrebujete. Preto tam portréty vašich blízkych nemajú čo robiť.

-        Ak trváte na tom, aby v kúpeľni bol aj odpadkový kôš, ukryte ho za dvierka do skrinky.


https://www.thespruce.com/create-good-feng-shui-in-your-bathroom-1274492

https://www.extraspace.com/blog/home-organization/room-organization/ideas-for-designing-a-feng-shui-bathroom/

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.