Ako vybrať správny záhradný nábytok, ktorý vám vydrží niekoľko rokov?

Záhradný nábytok pre väčšinu z nás predstavuje investíciu, ktorá nám má slúžiť niekoľko rokov. Tým, že plánujete tento nábytok kúpiť na dlhšiu dobu, je veľmi dôležité zvážiť hneď niekoľko faktorov pri kúpe. V tomto článku vám poradíme, na čo všetko sa zamerať pri výbere záhradného nábytku.

shutterstock_nabytok_zahrada21

Tým najdôležitejším faktorom pri výbere je samozrejme materiál, z ktorého je daný záhradný nábytok vyrobený. Dnes sa môžete v obchodoch stretnúť so záhradným nábytok vyrobeným z kovu, plastu, rôznych typov dreva či ratanu. Každý z týchto typov materiálu má svoje výhody a nevýhody, ak však plánujete kupovať záhradný nábytok do otvoreného priestranstva, odporúčame vám zvoliť si záhradný nábytok vyrobený z ratanu. Vo väčšine prípadov ide totiž o nábytok, ktorý nie je až tak náročný na údržbu a rozhodne ním nič nepokazíte.

Záhradný nábytok z ratanu je jednoducho zlatou strednou cestou.

Stavte na jednoduchosť

Aj pri kúpe záhradného nábytku vám odporúčame staviť na jednoduchosť a vybrať si nábytok, ktorý bude jednoduchý na svoju údržbu a nebudete sa musieť príliš zdržiavať jeho čistením.

Nezabudnite nábytok pravidelne ošetrovať

Ak skutočne chcete, aby vám nábytok slúžil dlhé roky, je potrebné ho aj pravidelne ošetrovať a chrániť ho. Ideálnym spôsobom na ochranu sú takzvané ochranné obaly, ktoré si môžete zakúpiť ako doplnok k záhradnému nábytku. Vďaka týmto obalom si môžete byť istí, že váš záhradný nábytok na voľnom priestranstve nezmokne, nezašpiní sa a nepoškodí.

Každý materiál vyžaduje inú starostlivosť

Najmenej starostí budete mať pravdepodobne so záhradným nábytkom z ratanu, ktorí stačí sem-tam utrieť vlhkou handričkou. Nábytok vyrobený z rôzneho typu dreva je potrebné natierať špeciálnym olejom, vďaka ktorému zvýšite jeho životnosť. Pri kovovom nábytku odporúčame výber produktov, ktoré sú opatrené protikoróznym postrekom.

Slová na záver

Kúpa záhradného nábytku je skutočne dlhodobou investíciou, a preto by ste k jej kúpe tak mali aj pristupovať. Určite sa neunáhlite a pred samotnou kúpou vám odporúčame zvážiť si všetky pre a proti daného záhradného nábytku, ktorý plánujete kúpiť.

Zdroj obrázku: {Photographee.eu} / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.