Vytlačiť túto stránku

Kvalitné infražiariče

Napísal KČ 10. júl 2020

Chcete kvalitnú saunu na mieru? Mali by ste myslieť aj nad infražiaričmi. Tie lacné nemajú žiadne liečivé účinky. Môžu vás jedine zahriať. Na infražiaričoch v saune nešetrite. Tie lacné nemajú žiadne liečivé účinky.

Ak teda chcete kvalitnú saunu na mieru, mali by ste myslieť aj na infražiariče.

Druhy infražiaričov v saune

Na trhu ich existuje viacero. Spomenieme tie základné:

●      Keramické infražiariče sú tie najlacnejšie, rýchlo sa rozohrejú, ale majú väčšiu spotrebu energie. Ich povrchová teplota se pohybuje okolo 250 až 300 °C.

●      Svetelné keramické infražiariče sa rozohrejú za pár minút až na 300 až 500 °C. Okrem toho vyžarujú aj svetlo, čiže majú účinky tiež na vaše zdravie.

●      Karbónové infražiariče sa rozpália najmenej – od 70 do 170 °C, avšak infrasaunu vyhrievajú dlhšie, rovnomernejšie. V konečnom dôsledku sú efektívnejšie. Odráža sa to i na ich cene, keďže výroba je zložitejšia.  

●      Infrahalogénové kremíkové lampy sú najmodernejší typ infražiaričov a rozohriate sú už za 1 sekundu. Produkujú všetky 3 druhy infražiarenia.

 Ako spoznáte kvalitné infražiariče?

Kvalitné infražiariče vedia produkovať celé spektrum infražiarenia. Od IR–C (dlhé vlny – ohrieva sa len povrch kože) cez IR–B (stredné vlny už s liečebnými účinkami) až po IR–A (krátke vlny – prenikajú až do podkožia, výrazne liečebné účinky). Svoju dávku tak dostane povrch kože i tkanivá. Kvalitné infražiariče poskytujú organizmu energiu a zahajujú ozdravné procesy vnútri tela.

Záleží aj na tom, kde a ako máte infražiariče

Pozor aj na to, kam a v akom množstve si infražiariče dáte. Ak máte nimi saunu takpovediac vytapetovanú a aj tak v určitých oblastiach pociťujete chlad, prípadne vás niekde na tele páli, niečo bude zle. Infražiariče často bývajú aj privysoko alebo sa zabúda na prednú časť sauny, kde chýbajú.

Každopádne, menej je viac. Pri kvalitných infražiaričoch ich nemusíte mať veľa a vaša sauna na mieru bude rozohriata rovnomerne. Pozor aj na vyžarovanie vysokých hladín škodlivého žiarenia EMF a ELF!

Pokiaľ túžite po kvalitnej domácej saune z prvotriednych materiálov? V HOTTUB Sauna a Wellness robíme sauny na mieru a precízne. Ak rozmýšľate aj nad vírivkou, jacuzzi alebo plaveckým bazénom, u nás nájdete všetko. Okrem toho Vyberte si podľa vašich predstáv, na základe nich vám pomôžeme s konečným návrhom.

Zdroj foto, video: HOTTUB