Vytlačiť túto stránku

Spoznajte výhody drevodomov

Napísal KČ 02. december 2019

Trendy v bývaní sa neustále menia a prispôsobiť sa im nie je prakticky možné. Ak hľadáte firmu, ktorá by vám pri stavbe nového domova pomohla, alebo vám ju celú zrealizovala, skôr, ako sa do toho pustíte, pouvažujte nad tým, či by nebolo lepšie investovať do stavby drevodomu.

Obnoviteľná surovina a prírodný materiál

Keďže počet alergikov z roka na rok rastie, téma stavieb drevodomov je pomerne dosť aktuálna. Ak máte v rodine alergika alebo astmatika, drevodom je pre vás praktickejší ako murovaný dom. Drevo je totiž prírodný materiál, obnoviteľná surovina, ktorej je dostatok a práve preto je trend drevostavieb taký veľký.

Drevo je v šetrení a úspore energie tým najlepším materiálom. Je nosičom energie dokonca i vtedy, ak sa ho rozhodnete likvidovať. Ak chcete šetriť životné prostredie, rozhodnite sa pre stavbu drevodomu.

Rýchlosť výstavby

Pri murovaných domoch musíte počítať s dlhšou výstavbou. Kým novostavba „sadne“, nejaký čas to potrvá. Firmy, ktoré sa špecializujú na stavbu drevostavieb, odhadujú stavbu drevodomov na 100-150 dní, čo je pomerne krátka doba.

Rýchlosť výstavby však nie je všetko. Montáž drevostavby spôsobí podstatne menej hluku, prachu, odpadu ako stavba murovaného domu. Najviac však oceníte to, že vám dennodenne nebudú po pozemku behať stavebné autá, ktoré vám budú ničiť pozemok a robiť hluk na celú ulicu.

Príjemné interiérové teploty

Vzhľadom na klimatické zmeny je potrebné uvažovať nad tým, ako zmierniť dôsledky klimatických zmien na náš život. Ak sa rozhodnete pre stavbu drevodomov, nemusíte sa báť veľkých výkyvov teplôt. Drevené konštrukcie spôsobujú to, že v lete nie je interiér extrémne vyhriaty a v zime zase chráni pred chladným počasím.

Je dokázané, že drevené konštrukcie a teda drevo nás upokojuje. Stačí, keď sa opriete o drevené steny, zacítite krásnu vôňu dreva a zabudnete na všetky problémy, ktoré vás trápia.